Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Yeni Doğan Bebeğe Ihlamur Çayı Verilir Mi? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/174471-yeni-dogan-bebege-ihlamur-cayi-verilir-mi.html)

Papatya 09.01.2016 20:14

Yeni Doğan Bebeğe Ihlamur Çayı Verilir Mi?
 
Yeni Doğan Bebeğe Ihlamur Çayı Verilir Mi?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bebekler şüphesiz dünyanın en masum ve güzel varlıklarından biridir.Hepimizin bebeği kendine güzeldir ama bazı bebekler rahat büyürken kiminin de gaz sancısı gibi sorunları olabilir ve bu da hem ebeveynler hem de bebek için uykusuz gecelere sebep olabilir.


Ihlamurun faydaları bebekler için de doktorlar tarafından onaylanmış ve aşırıya kaçılmadığı müddetçe kullanılmasında bir sakınca görülmemiştir.
Bebeğiniz için gün içerisinde birkaç kez yapacağınız ıhlamur çayı,bebeğin sindirim sistemini çalıştırıp gaz sorunlarını giderebilir ve ıhlamur sakinleştirici bir özelliği sahip olduğundan bebeğin uyumasına da yardımcı olur.Ihlamur,ayrıca,soğuk algınlığına da iyi geldiği için eğer bebek 6 aydan büyükse ve anne sütü almıyorsa ıhlamur çayıyla bebeği n direncini arttırıp soğuk algınlığından koruyabilirsiniz.

Bebeğiniz için yapacağınız ıhlamurda sadece ıhlamurun çiçeğini kullanmalısınız,asla yapraklarını eklememelisiniz.

Bebeğiniz için yapacağınız ıhlamur çayında bitkinin yapraklarını değil,sadece çiçeklerini kullanmalısınız.Ihlamurdan bir tutam alarak bir fincana koyup üzerine kaynar su ekleyin ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve güzelce demlendikten sonra da çaydan bebeğinize maksimum 3 çay kaşığı kadar vermelisiniz.

Ihlamur faydalı bir bitkidir fakat bebeğe verilen miktarı da önemlidir.Aksi halde yarardan çok zararı olabilir.O yüzden,eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse günde en fazla 3 kez ve 3 çay kaşığı kadar,6 ay ve üzeri bebeklere de gün içerisinde küçük bir çay bardağı kadar ıhlamur verebilirsiniz.
ipuçlarım


Saat: 21:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.