Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebeklerin mamasina tuz atmayin (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/33624-bebeklerin-mamasina-tuz-atmayin.html)

Jaqen 24.05.2013 13:59

Bebeklerin mamasina tuz atmayin
 
Bebeklerin mamasina tuz atmayin,
Tuz tüketimi hipertansiyondan mide kanserine kadar birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Çocukluk çağında oluşturulan damak tadının gelecekteki tuz tüketimini etkilediğine dikkat çeken uzmanlar ise bu konuda özellikle annelere büyük görev düştüğünün altını çiziyor.
Türk toplumunun aşırı miktarda tuz tükettiğini söyleyen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Akpolat “İlerleyen yaşlarda insanlara tuzsuz yemek zor geliyor, oysa çocukluğundan beri tuzsuz yemeye alışan kişilerde bu sorun yaşanmıyor. Tuzsuz yemeye alışan bir çocuk ileride de tuzsuz yiyecekler tüketmek istiyor” diyor ve ekliyor.
Bebeklerin ve çocukların yemeklerine çok az tuz atın ya da hiç atmayın. İnsanlar hiç tuz kullanmasalar bile düzenli ve dengeli beslendiklerinde vücudun ihtiyacı olan tuz miktarını tükettikleri sebze ve meyvelerden alıyor.
Normal bir insanın günde 4-5 gram tuz tüketmesi gerekiyor. Oysa yapılan araştırmalarda Türk insanının günde ortalama 18-19 gram tuz tükettiği ortaya çıkmıştı.
Tuzun yol açtığı hastalıklar
Hipertansiyon
Mide kanseri
Kalpte büyüme
Kalp yetmezliği
Böbrek taşı
Kemik erimesi
Böbrek hastalıkları
Vücutta şişkinlik


Saat: 03:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.