Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Emziren Anne Lahana, Brokoli Soğan Yememeli (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/36394-emziren-anne-lahana-brokoli-sogan-yememeli.html)

Gamzelim 11.06.2013 13:37

Emziren Anne Lahana, Brokoli Soğan Yememeli
 
"EMZİREN ANNE Lahana, BROKOLİ SOĞAN YEMEMELİ"
Yapılan bazı araştırmalara göre, anne diyetindeki inek sütü, lahana, karnabahar, brokoli, turunçgiller, çikolata, soğan gibi besinlerle, annenin sigara ve kahve kullanımının infantil koliği arttırdığını kaydeden Dr. Erkum, "Bu durumun, bir besin Alerjisi veya besin intoleransı olabileceği düşünülerek, anne diyetinde kısıtlamalar önerilmektedir. Bebekler, henüz gelişmemiş nörolojik sistemleri nedeniyle, ağrı duyusuna karşı daha duyarlı olup, bağırsak gerilmelerine daha fazla tepki vermektedirler.
Hamilelikte sık psikolojik stres yaşayan, gergin bir ruhsal durum içinde olan anne ve Ailelerin bebeklerinde yine infantil kolik sıklığı fazla bulunmuştur. İnfantil kolik tanısında, Aileden alınan öykü çok önemlidir. Bunun yanında, tam bir fizik muayene yapılarak bu huzursuzluğa yol açacak diğer nedenleri dışlamak ve bebeğin büyüme ve gelişiminin normal olması gerekir" diye konuştu.


Saat: 11:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.