Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   9-12 yaş arası çocuklar için oyunlar (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/52000-9-12-yas-arasi-cocuklar-icin-oyunlar.html)

Jade 05.09.2013 15:37

9-12 yaş arası çocuklar için oyunlar
 
9-12 yaş arası çocuklar için oyunlar

9-12 yaş arası dönemde tercih edilen oyunların eskiye oranla daha karmaşık ve detaylı olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Damla Til, 9-12 yaş arası çocukların ne tür oyunlar oynayabilecekleri konusunda ailelere önerilerde bulunuyor.


* Bu dönemde çocuklar kendilerine fırsat verildiği takdirde evde ailece oynanan karmaşık ve kurallı masa üstü oyunlarına katılım gösterebilmeye, video ve bilgisayar oyunlarına ilgi duymaya, karmaşık yapbozlar ve üç boyutlu maketlerle uğraşmaya ve bunlardan keyif almaya başlar.

* Bu dönemde seçilen oyunlar çocukların sağlıklı gelişimini destekleyebileceği gibi sekteye de uğratabilir. Satranç gibi çocukların bilişsel gelişimini destekleyen ve sorun çözme becerilerini geliştiren oyunlar seçilmeli ve çocuklar bu yönde desteklenmelidir.

* Öte yandan şiddet veya korku öğeleri içeren video ve bilgisayar oyunlarına özellikle dikkat etmek gerekir. Bilgisayar veya oyun konsollarının başında denetimsiz ve uzun vakit geçirmeleri çocukların sağlıklı gelişimlerine, okul ve sosyal hayatlarına olumsuz etki edebileceği gibi çeşitli davranış bozukluklarına da yol açabilir. Dolayısıyla oynadıkları oyunların ve bilgisayar başında geçirdikleri vakitlerin bir yetişkin denetiminde olması ve seçilen oyunların yararı olacak şekilde seçilmesi oldukça önemlidir.


Saat: 19:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.