Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Dayak ve Çocuk: Dayağın Zararları, Dayağın Çocuk Üzerindeki Etkileri (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/58691-dayak-ve-cocuk-dayagin-zararlari-dayagin-cocuk-uzerindeki-etkileri.html)

Jaqen 30.09.2013 14:03

Dayak ve Çocuk: Dayağın Zararları, Dayağın Çocuk Üzerindeki Etkileri
 
Dayak ve Çocuk: Dayağın Zararları, Dayağın Çocuk Üzerindeki Etkileri

Yapılan araştırmalara göre dayak yiyen çocuklar ve dayak yemeyen çocukların arasında büyük bir zekâ farkının olduğu gözlendi. Dayak yiyen çocukların zekâ gelişiminin olumsuz yönde etkilendiği gözlenmiştir. Çocuğun kişilik gelişimi, ruh sağlığı ve fiziksel gelişimi tamamen etkilenmektedir. Ayrıca şiddet gören çocukların gelecekte de kötü olaylarla karşılaştığında büyük tepkiler verip küçük olayları çok abarttıkları gözlenmiştir. Çocuk anne ya da babasından dayak yediğinde büyük bir strese girmektedir. Bu da çocuğun bütün yaşamını olumsuz etkilemektedir.



Eğer dayak yemeye çocuk devam ederse ileride içinde bulunduğu stres kronik hale gelip, bütün yaşamını etkilemektedir.

Dayağın Zararları, Dayağın Çocuk Üzerindeki Etkileri

İlk olarak görülen olumsuz durum çocuğun zekâ düzeyinin normalden düşük olmasıdır. Sürekli dayağa maruz kalan çocukta zekâ düzeyinin düşük olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür. Bazı anne ve babalara göre dayak normal bir olaydır ve çocuğa dayak atılmasının gerekli bir şey olduğu aksi durumda çocuk üzerinde gerekli otoriteyi kuramayacağı fikrindedir. Bu çok yanlış bir düşüncedir ve çocuk üzerinde dayak anormal bir durumdur. Çocuğun üzerinde korku ve şiddet ile kurulan otorite hiç bir zaman kalıcı değildir ve çocuk kendini koruyabilecek yaşa geldiğinde bu olaya karşı gelecektir.

Dayak İle Disiplin Olmaz

Dayak ile disiplin sağlamak hiçbir işe yaramamaktadır. Aksine dayak çocuğun daha çok sinirlenmesine ve kendi kendine öfkelenmesine neden olmaktadır. Çünkü çocuk kendisini döven birinin sözlerine uymak istemez, onun istediklerini yapmaz. Dinlese bile sadece korktuğu için dinlemiştir. Çocukluğunda şiddet gören birinin ileride kendisinin de şiddet uyguladığı görülmüştür. Ancak bazense çocukluğunda şiddet gören biri ileride dayak ve kavgadan nefret eden biri haline gelebilir. Çocuk ile konuşmak çocuğun gelişiminde çok önemlidir. Çünkü konuşmak çocuğun beyin ve zekâ gelişiminin olumlu yönde ilerlemesini sağlar. Ancak çocukla konuşmak yerine fiziksel şiddet gösteren ailelerin çocuklarının zekâ seviyesinin normalin altında olduğu ve zekâ gelişiminin azaldığı görülmüştür.


Saat: 08:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.