Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocukları Anlamak: Çocuğunuzu Anlıyor Musunuz? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/58816-cocuklari-anlamak-cocugunuzu-anliyor-musunuz.html)

Jaqen 01.10.2013 10:53

Çocukları Anlamak: Çocuğunuzu Anlıyor Musunuz?
 
Çocukları Anlamak: Çocuğunuzu Anlıyor Musunuz?

Çocuğumu anlamak için ne yapmalıyım?

Çocuğunuzu iyi anlamak için en önemli şey onun gelişim dönemlerini bilmeniz ve o dönemin özelliklerini iyi bilmek gerekir. Çocuk sürekli bir büyüme ve gelişme içindedir. Anne ve babalar çocuklarının kendilerine benzemesini hatta kişilik bakımından kopyalarının olmasını ister. Ancak çocuk anne ve babadan ayrı bir kişilik geliştirir. Bu nedenle çocuğunuza yaklaşımlarınız çok önemlidir. Bu dönemin özelliklerini bilmek de faydalıdır. Bu sayede çocuk kendine güveni olan, nerede nasıl davranacağını bilen ve sorumlulukların farkında olan bireyler olarak yetişmelerini sağlar. Çocukların davranış özelliklerini bilmek ve tam olarak anlamak onların sosyal gelişimini yönlendirmek açısından önemlidir.



Ebeveynler her dakikasını birlikte geçirdiği, her gün birlikte oldukları çocuklarını bazen tam olarak tanıyamaz ve onların psiko sosyal gelişimini iyi yönde yönlendirmekte zorluk çekmektedir. Anne ve baba çocuğun her durumundan haberdar olmalı ve onunla ilgilenmelidir. Bakım sadece giydirmek veya yedirmek gibi ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor. Önemli olan çocuğu ruhsal yönden doyurmaktır. Bunun içinde anne ve baba ile çocuk arasında iyi bir ilişki olması gerekir. Çocuğun ailesi ile kurduğu ilişki, diğer insanlarla kuracağı ilişkinin ve insan ilişkisinin temeli olur. Eğer siz çocuğunuzla iyi bir ilişki kurduysanız, ona duyduğunuz güveni ve sevgiyi hissettirebildi iseniz çocukta yaşamının iyi olduğu konusunda bir güven duygusu başlar.

Çocuklarla iletişim: anne çocuk ilişkisi

Çocukla konuşmakta bir diğer önemli noktadır. Çocuğunuzla sürekli konuşun. Konuşmak çocuğun gelişimine katkıda bulunur. Çocuğunuzun duygu ve düşüncelerine önem verip, dikkate almak çocuğun öz güvenini geliştirir. Bu sayede çocukla iyi bir ilişki ve iletişim kurulmuş olur. Çocuklar sürekli olarak anne ve babasına bir şeyler anlatmaya çalışır ve her zaman konuşmak isterler. Böylece anne ve babasının kendisini anlamasını ister. Çoğu zaman da duygularını ya da düşündüğü bir şeyi anlatmakta güçlük çekerler. Bu durumda anne çocukla konuşup, ne anlatmak istediğini anlamaya çalışmalı ve ona anlatacağı şey hakkında yardım etmelidir. Çünkü kendini ifade edemeyen bir çocuk her an sinir içinde olur. Patlamaya hazır bir bomba gibidir. Çoğu zaman kimseyle konuşmak istemez ve küser. Yani ebeveynler ve çocuk birbirine ayak uydurmakta güçlük çekerler. Ancak her zaman en önemli nokta çocuğa verilen sevgidir. Çocuğu sevgi ile beslemek ve ona sevgi göstermek her sorunun cevabıdır.

etiketler:anne baba çocuk, anne çocuk ilişkisi, çocuğu anlamak, çocuğu anlamak için ne yapmalı, çocuğum konuşmuyor, çocuk nasıl eğitilir, çocukları anlamak, çocuklarla iletişim


Saat: 01:23

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.