Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebeklere Televizyon İzletmek Doğru Mu? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/59196-bebeklere-televizyon-izletmek-dogru-mu.html)

Jaqen 03.10.2013 09:58

Bebeklere Televizyon İzletmek Doğru Mu?
 
Bebeklere Televizyon İzletmek Doğru Mu?

Televizyon hayatımıza derinden girmeye devam ettikçe, bebeklerin fiziksel ve zeka gelişimi üzerinde oldukça olumsuz izler bırakmaktadır. Televizyon bebeklerin zekasını oldukça olumsuz yönden etkilemektedir. Bunu bebekleri televizyon karşısına oturtarak da test edebilirsiniz. Televizyon karşısına geçen her şeyden kopar ve sadece televizyona odaklanır.


Bu çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü bebekler nesnelere dokunarak ve bir şeyler yaparak öğrenirler. Bu bebeklerin 0-2 yaş döneminde yaşanan sensorimotor dokunsal ve algısal bir aşamadır. Bu dönemde bebeği gösterdiği hareket oldukça önemlidir. Televizyon pasif öğrenilen bir eylem olduğundan ötürü bebeğin gelişiminden birçok şeyi çalar.



Bebeği sabit bir şekilde sabit görsel şeyler öğrenmeye sürükler. Bu nedenle de televizyon 0-2 yaş arasında kesinlikle bebeğin yaşamında yer almamalıdır. Bebeğin televizyonun sadece sesini duymasında herhangi bir sakınca yoktur. Fakat elektromanyetik alanların etkilerinden dolayı zararından bahsedilmektedir. Bebeğin bu dönemde hem beyinsel hem de genel gelişimi hızlıca olduğu için elektromanyetiğin de bu durumu olumsuz etkilediği gerçeği gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu sebepten dolayı da bebeğin olduğu ortamda mümkünse hiç televizyon olmamasında fayda vardır. Bunun yerine bol bol müzik dinletilebilir.

Ancak 2 yaşından sonra bebeğin hayatına televizyon girebilir. O da gayet kontrollü ve 1 saati geçmemek şartıyla izletilebilir. Televizyonla geçirmek yerine interaktivasyonla geçirmek daha olumludur. Yani anne ve babalar bebek televizyon seyrederken onunla konuşup tartışmalı ki televizyon bebek için bakıcı durumunda olsun.

Bebekler için en ideal aktivite onlara kitap okunup, müzik dinletilip, gelişimine göre oyunlar bularak kaliteli zaman geçirmektir.

etiketler:Çocuk ve Televizyon, televizyonun çocuğa etkileri, televizyonun zararları


Saat: 21:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.