Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Kızamık Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/59873-kizamik-hastaligi-belirtileri-ve-tedavisi.html)

Jaqen 08.10.2013 13:35

Kızamık Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi
 
Kızamık Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Virüsler tarafından meydana getirilen, çocukluk dönemi hastalıklarından en önemlisidir. Her yaşta meydana gelebilirse de çocukluk yaşında, geçirilen infeksiyonu bağışıklık sağladığı için ileri yaşlarda, görülmez. Hastalığı 1 defa geçiren bir daha kızamık virüsünü aldığı halde hastalığa yakalanmaz. 6 aydan küçük çocuklarda hastalık görülmez.

Kızamık virüsü solunum yoluyla vücuda girer. Kızamık virüsü vücuda girdikten 10 gün sonra hastalık belirtileri meydana gelir. Yani kuluçka süresi 10 gün kadardır. Hastalık önce, nezle ve konjunktivit gibi başlar sonra döküntülerin ortaya çıkması ile kendini belli eder.

Kızamık Hastalığı Belirtileri: Kızamık Nasıl Anlaşılır?

Kızamık belirtileri şunlardır:



Ateş yükselir 38-39 dereceye kadar çıkar. Akşamüstü ve sabaha karşı ateş yükselmesi ve titreme olur.
Nezle hali vardır. Burun kızarık ve beyaz renkte akıntı vardır.
Gözler kızarık, göz kapaklan şiştir. Göz kapaklarında çapaklanma olur, çocuk sabah kalkınca gözünü açamaz veya zorla açar. Işığa bakamaz.
Ağızda köpük lekeleri denen kızamığa has lekeler oluşur. Replik lekeleri yanakta ağız içerisini döşeyen mukoza üzerinde, 1.-2. .azı dişler hizasında görülen ortası gri-beyaz etrafı kırmızı halka ile çevrili lekelerdir. Bunlar 3-4 tane olabileceği gibi 15-20 tanede olabilir.
Boğaz kızarık, şiş ve ağrılıdır. Yutma güçlüğü olabilir.
Kızamık hastalığının başlangıcından 3-4 gün sonra kulak arkası, alın ve saçlı deriden başlayan pembe, kırmızı döküntüler başlar. Döküntülerin başladığı dönemde ateş biraz düşer.
Takip eden günlerde döküntüler bütün vücuda yayılır. Kırmızı lekelerin üzerine parmak ucu ile bastırıldığı zaman renklerini kaybeder, bırakılınca tekrar aynı rengi alır.
Döküntüler başladıktan 2-3 gün sonra evvela ilk çıktığı yer olan kulak arkası bölgesi, alın ve saçlı deriden ‘başlayarak sönmeye başlar ve en fazla 1 hafta içerisinde tamamen kaybolur.

Kızamık Tedavisi: Kızamık Nasıl Geçer?

Kızamık vücudun direncini kıran bir hastalıktır. Zayıf ve beslenmesi bozuk çocuklarda ölümle sonuçlanabilecek komplikasyonlara yol açar. En çok görülen komplikasyonu zatürüyedir. Hastalık döneminde çocuğun yatakta istirahat etmesine, üşütmemesine ve başka hastalarla temas etmemesine özen gösterilmelidir. Kızamığın tedavisinde kullanılan özel bir ilaç yoktur. Ancak önceden kızamık aşısı olanlar hastalığa yakalanmamakta veya hafif geçirmektedir. Pnömoni ve diğer komplikasyonu önlemek için antibiyotik türü ilaçlar doktor tavsiyesine göre verilmelidir.

alıntı


Saat: 21:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.