Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Doğum Sancıları Süreçleri (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/69144-dogum-sancilari-surecleri.html)

Perii 25.11.2013 02:46

Doğum Sancıları Süreçleri
 
Doğum Sancıları Süreçleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gerçek= Kalıcı ve Yalancı = Geçici Doğum Sancıları :

Sancı anında karnınız toplanır ve yusyuvarlak olur; o esnada kasıklarınız ve belinizde ağrı hissedersiniz. Karnınıza dokunduğunuzda taş gibi sert olur. Yalancı sancıda ise ağrı sıklıkla kasıklardadır ve karnınıza dokunduğunuzda yumuşaktır, yayvan durur.
Kasılmalar düzenli olarak tekrarlar-hiç sektirmeden gelir ve kasılma araları sıklaşarak 3-5 dakikada bire düşer. Bu gerçek doğum sancısıdır. İlk başlarda 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir. Eğer kasılmalar düzensiz aralıklarla olur (sancı gelir, 5 dakika sonra gelir, sonraki 2 saat sonra olur), araları uzundur.
Gerçek doğum sancısında kasılmaların şiddeti gittikçe artar ve her bir sancı 45-60 saniye sürer. Yalancı sancıda ise kasılmaların şiddeti aynı kalır, sancı gelir ve hemen geçer.
Gerçek doğum sancısında rahim ağzında yumuşama ve açılmaya sebep olur. Sancılar sizi kıvrandırı ve yerinizde durdurmaz. Yalancı doğum sancısında kasılmalar çoğu kez dinlenmekle geçer ve rahim ağzında açılmaya neden olmaz.
Doğum bazen sancılar hiç başlamadan amnion zarının yırtılması sonucunda amnion suyunun gelmesiyle de başlayabilir. Genellikle suların gelmesinden sonra ilk 12 saat içinde sancılar kendiliğinden başlar. Bu süreç uzamasına rağmen doğum eylemi başlamıyorsa, bebek ve annede enfeksiyon riski arttığından dolayı doğumun suni olarak indüksiyon (serumla suni sancı) ile başlatılması uygun olacaktır.
Doğum için ne zaman hastaneye başvurmak gereklidir? Bebeğiniz şu işaretlerle doğumun başladığını haber verir:

Doğuma yukarıda ifade edildiği gibi ağrılar sıklaşıp şiddeti arttığı zaman gidilmelidir. Gerçek doğum sancıları başladığı zaman gebe bunu diğerlerinden farklı olduğunu algılar. Doğum genellikle sancılarla başlar.
Ağrıların başlamasıyla sümük gibi bir kanlı-sulu akıntının olması (“nişan”) doğumun habercisidir.
Bazen ise hiç doğum sancıları başlamadan gebenin suyu gelebilir. Suyun gelmesi hafif hafif ama sürekli şekilde olabileceği gibi birden bacakları ıslatır tarzda boşalma şeklindede olabilir. Hastaneye başvurmalısınız. Su gelmeye başladıktan sonra devamlı akar. Geldikten sonra bir süre gelmeyip sonra gelme şeklinde olmaz. Bazen hastalar akıntı ve idrar kaçırmasını suyu geliyor olarak zannedebilir.
Kanama gebelik süresince riskli bir durumdur. Her türlü kanama dikkatlice değerlendirilmelidir. Hastaneye başvurmalısınız.
Normalde bebek günde en az 10 kez oynamalıdır. Siz hareket eder halde iken bebepğin hareketlerini her zaman hissedemeyebilirsiniz. Onun için hareketlerinde azalma şüphesi duyarsanız özellikle yemekten 1-2 saat sonra sol yanınıza döenerek yatınız ve hareketlerini sayınız. Her öğün sonrası 3 kez oynaması yeterlidir. Bebeğin hareketlerinde azalma hissedilmesi durumunda da hastaneye başvurulmalıdır. Bu da bebeğin sıkıntıya girdiğinin işareti olabilir.

“Doğum çantanız”da bulunması gerekenler:

Anne için: Sabun, diş firçası, diş macunu, tuvalet kağıdı gibi kullanacağınız temizlik malzemeleri, iki kişilik çatal-kaşık-bardak, hasta alt bezi, iki veya üç adet pamuklu havlu, rahat bir terlik, emzirme dönemi için önden düğmeli gecelik, geniş beden pamuklu iç çamaşırları (normal bedeninizden biraz daha büyük bedenleri tercih edin), emzirme sütyeni (saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir, göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir); hastaneden ayrılırken giyeceğiniz rahat bir kıyafet yada eşofman takımı. kirli çamaşır ve kıyafetleriniz için kirli torbası.
Bebek için: İki takım pamuklu iç zıbınları, tulum, çorapları, kıyafetleri, yelekleri, bir iki adet ağız bezi veya önlük, mevsimine göre battaniye, çocuk bezleri-pişik kremleri, taşıma çantası/bebekler için araba oturağı, kurulama havlusu


Saat: 08:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.