Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Yeni Doğmuş Bebekler Neden Ağlar (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/84273-yeni-dogmus-bebekler-neden-aglar.html)

Perii 10.01.2014 03:17

Yeni Doğmuş Bebekler Neden Ağlar
 
Yeni Doğmuş Bebekler Neden Ağlar
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Yeni doğmuş bir bebeciğin ağlamasının sebebleri; altını kirletmiştir (değiştirince susar) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] acıkmıştır (emzirin susar) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gazı vardır (sırtını sıvazlayın geçer) Geçmez!

Yeni doğmuş bir bebeciğin ağlamasının sebebleri; altını kirletmiştir (değiştirince susar) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] acıkmıştır (emzirin susar) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gazı vardır (sırtını sıvazlayın geçer) Geçmez!

Emerken yuttuğu hava bebeğin midesinde şiddetli ağrılara neden olur. Anlamsız ağlaması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürekli huzursuz olması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uykudan ani uyanmalar bu gaz sancılarına bağlanabilir. Annenin emzirirken bebeğin pozisyonunu iyi ayarlaması önemlidir. Bebeğin vücudunun memeden biraz daha aşağıda tutulması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burun deliklerinin memeye gömülmesinin önlenmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bebeği arada bir memeden ayırarak dinlenmesini sağlamak gerekir.

Emdikten hemen sonra kusması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bebeğin rahatsız olmasından değil de küçücük midesinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hırslı emme sonucu kapasitesinden daha fazla süt taşıyamayacağından dolayıdır. Mide büyüdükçe kusmalar azalır. Beslenmesi bozulmuş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ateşi olan ve dili kurumuş bebeklerin zamansız (beslenmeden) kusmaları bir rahatsızlık sonucudur. En kısa zamanda doktorunuza müracaat etmelisiniz.

Hık tutması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bebeğin midesinin büyüyor olduğunu gösterir. Genişleyen mide diyafram dediğimiz karın kasına baskı uygulayarak refleks doğurur. Hık hık hıklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bebecik... Bir yandan da gülerler yan yan...

Öyle bir ağlıyor ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ortalık inliyor... Kesin bunda bir şey var deyip atladınız arabaya en yakın sağlık merkezine götürüyorsunuz. Araba daha yarı yoldayken bir de bakmışsınız ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] az önce kıyametleri koparan şeytan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] melek olmuş uyuyor... Bence bir tedavi yöntemi arabayla gezdirmek. Bir kaç hastama önerdim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önce şaşırdılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra ilaç vermektense daha faydalı gördüler.

İlaç olarak gaz gidericiler öneriliyor ancak ben bitkisel tedaviden yanayım. Kimyonlu rezene çayı favorim. Birkaç çay kaşığı yeterli oluyor.

Bir de anne dikkat etmeli yediklerine: kara lahana[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] barbunya ve kuru fasulye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] acı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] baharatlı yiyecekler yememeli. Kendini sıcak tutmalı.

Bebek bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] elbette sancı çekecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kusacak ve hasta olacak! Önemli olan tedbirli davranılmalı ve korumalı. Onlar bu dünyayı tanırken sizin de yanınızda olduğunu hissetmeli. Biraz uğraştırır ama altı ayı dolunca siz ona[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o hayata alışmış olursunuz....




Saat: 18:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.