Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Hamilelik testi nasıl Yapılır ? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/88368-hamilelik-testi-nasil-yapilir.html)

Perii 01.02.2014 22:09

Hamilelik testi nasıl Yapılır ?
 
Hamilelik testi nasıl Yapılır ?



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Evde yapılan hamilelik testlerinin hepsi, idrardaki hCG hormonu seviyesini ölçer. hCG hormone sadece hamile kadınlarda salgılanan bir hormondur. Hamilelik testlerini her eczanede bulabilirsiniz. Uygulamaya gelince…
Uygulamadan Önce
Bütün hamilelik testleri aşağı yukarı aynı şekilde çalışır. Bu yüzden hangi markayı seçtiğinizin çok önemi yok. Önemli olan kutunun üstündeki son kullanma tarihi. Testi alırken, bu tarihikontrol etmeyi unutmayın. Evde önceden kalma testleriniz varsa, onlarında son kullanma tarihine dikkat edin. O testi sıcak ya da nemli ortamlarda bulundurduysanız, yenisini almanızı tavsiye ederim. Ayrıca, hamilelik testi alırken, iki tane testi birlikte satan markaları tercih edebilirsiniz. Böylece, testi iki kere uygulayarak, sonuçtan daha emin olabilirsiniz.
Testi Ne Zaman Yapmalısınız
Adetinizin geciktiği ilk günden ihtibaren testi uygulayabilirsiniz. Ama en sağlıklı sonucu, adetinizin gecikmesinden 1 hafta sonra elde edersiniz. Adetiniz herhangi bir neden yüzünden gecikmiş olabilir. 1 hafta içersinde adet görmeye başlayabilirsiniz, böylece teste gerek kalmaz. Eğer hamileyseniz, hCG hormonu, adet gecikmenizden 1 hafta sonra daha çok salgılanmaya başlar. Bu yüzden, en sağlıklı sonucu o zaman alırsınız.
Talimatları Dikkatlice Okuyun
Daha önce de belirttiğimiz gibi, her hamilelik testi birbirine benzer şekilde çalışır. Ama bazı detaylar farklı olabilir. Örneğin, pozitif ve negatif göstergeleri, beklemeniz gereken zaman, ya da idrarı uygulama şeklilleri farklılık gösterebilir.
Her Şeye Hazırlıklı Olmalısınız
Hamilelik testi piskoojik olarak çok zorlu bir süreç olabilir. Sonucu aldığınızda yanınızda olacak, size destek verecek birinden tuvaletin kapısında beklemesini rica edin. Kendinizi iki ihtimale de hazırlayın.
Uygulama
1-Tuvalete oturun, test çubuğunun üzerine ya da bir kaba çişinizi yapın. Örnek, idrarın orta kısmından olmalı. Yani bir kaç damla çiş yaptıktan sonra, testin üzerine ya da kaba çişinizi yapın.
Direk, çubuğu kullanıyorsanız; idrarı emen tarafa çiş yapmaya dikkat edin. Bazı testlerde, çiş yapmanız gereken süre bellidir. Uygulamaya geçmeden önce bu noktayı dikkatlice okuyun.
Kap kullanıyorsanız; bazı testlerde damlalıkla, idrarı çubuğa damlatmanız gerekir. Bazılarında ise, çubuğu belli bir süre kabın içinde tutarsınız. Uygulamanız gereken yöntemi iyice anlamalısınız.
2-Çubuğu, göstergeler yukarıya gelecek şekilde, temiz bir yüzeye koyun ve beklemeye başlayın. Genelde sonuç, 5 dakikada belli olur. Ama bazı testler kesin sonuç için 10 dakika beklemenizi gerektirir.
3-Sonuç belli olduktan sonra, ne yapmak istediğinize karar verin. Sonuç pozitif ise, hemen doktorunuzdan bir randevu alın. Sonuç negatif ise, bir hafta sonra bir test daha uygulayarak, sonuçtan emin olun.


Saat: 07:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.