Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğunuz hala sizinle mi uyuyor? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/92631-cocugunuz-hala-sizinle-mi-uyuyor.html)

Jineps 22.02.2014 22:20

Çocuğunuz hala sizinle mi uyuyor?
 
Çocuğunuz hala sizinle mi uyuyor?

Hem evlilik ilişkisi için, hem de tüm ailenin daha sağlıklı uyuması için bebeklerin sürekli, rutin halinde anne-babalarıyla uyumaları sakıncalıdır.

Çoğunlukla bebekten ziyade anne-babalar ya yorgunluktan, ya özlemden, ya da artık pes ettiklerinden dolayı bebek uyumadığında yataklarına alırlar.

Daha büyük çocukların anne-babalarının yanında yatma isteği tuvalet ihtiyacından, korktuklarından, güvende hissetme ihtiyaçlarından veya anne-babalarıyla yeterince beraber olamadıklarından kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle çocuğun neden anne-babasının yatağında yatmak istediğini anlamak gerekir.

Yukarıdaki sebeplerin hangisi geçerli ise, ona göre bir yol çizilmesi en doğrusudur.

Bu esnada çocuk gece kalkıp anne-babanın yanına yatmak isterse ışıkları açmadan, sessizce ve uzatmadan ona herkesin uyuması gerektiğini, herkesin kendi yatağında daha rahat uyuyacağını anlatmaları ve çocuğu yatağına geri götürmeleri gerekir.


Ona bağırmak, azarlamak veya uzun açıklamalar yapmak çocuğun olumsuz ilgi görmesine ve yanlış koşullanmasına sebep olacağından, şefkatli fakat biraz da uzak durmaları en yararlısıdır.

Anne-babaların bu konuda kararlı olmaları, her ikisinin de aynı görüşte olmaları ve süreklilik göstermeleri çok önemlidir.


Saat: 08:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.