Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Zihinsel Yetersizliği Olan çocukların Resimleri (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/96904-zihinsel-yetersizligi-olan-cocuklarin-resimleri.html)

Jineps 12.03.2014 22:44

Zihinsel Yetersizliği Olan çocukların Resimleri
 
Zihinsel Yetersizliği Olan çocukların Resimleri

Resimlerde belirgin herhangi birkonu yoktur. Plansızdır. Yaşıtlarının resim özelliklerinden oldukça gerilikgösterir. Resim cılız ve ilkeldir. Çoğunlukla kağıda resim yerine çeşitlikaramalar yaparlar. Ayrıntılar bulunmaz. Örneğin insan resmi çiz dediğimizde sadecesınır belirten bir çizgi çizilir. Gözler ağız burun vs. çizilmez. Evçizdiğinde çatısı kapısı bahçesi başka bir yere çizilir. Çocukta resimleriters çizme sıklıkla karşılaşılıyorsa öğrenme güçlüğü çekebileceğidüşünülebilir. Örneğin ağaçların ters çizilmesi gibi.
ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIN RESİMLERİ
Üstün kabiliyetli kişi diğer insanlardan farklı düşünebilme davranabilmekabiliyetine sahiptir. Resimlerde dikkati çeken ortak özellikler kısacaakranlarından üstün bir performans göstermeleri farklı kavramlar arasındamantıklı ilişkiler kurabilmeleri gelişmiş hayal gücü çizilen figürlerinhareket halinde olabilmesi renklerin genelde canlı olması kağıdın tamamınınkullanılması gibi......
UNUTULMAMALIDIR Kİ
Çok güzel resim yapan çocuk zekidirzeki çocuklar güzel resim yaparlar DENİLEMEZ.
ÇOCUĞUN PSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİNİ YANSITAN RESİMLER
OKUL FOBİSİ : Resimlerde aile bireyleri ağırlıklı olarak çizilir.Okul öğrenci resmi çizmek istemezler. Ev ve evde mutlu çocuk resimleriçizerler. Resimler saydamdır.
GÜVENSİZLİĞİ YANSITAN RESİMLER: Kağıdıntamamı kullanılmaz boşluklar fazladır. Çizimler yarımdır. Küçük figürler çizmeve kağıdın bir bölümünü kullanma eğilimindedirler. İnsan figürlerinde el veayakların çizilmemiş olması güvensizliği ve çevreye uyumda yaşanılan güçlüğüiletişim eksikliğini paylaşım azlığını kendinden başka insanlarla birlikteolmamayı bencilliği de ifade etmektedir. Güvensiz çocuğun resimlerindekiçizgiler daha çok silik ve kesik kesiktir.
HİPERAKTİF ÇOCUKLARIN RESİMLERİ: Taşkınve çok renkli resim çizerler.Gerilimli oldukları için genelde karalamayı tercihederler ve resimleri hep yarım kalır. Çizdiklerinde ise resimleri çok büyükolur.
CİNSEL KİMLİK KARMAŞASI : Anneve babaya aşırı yaklaşılması zıt cinsel kimlikte çizimlerde yoğunlaşma evresimlerinde yatak odasının çizimi etek giyen çocuk emziren baba ava gidensakal bırakan anne figürlerinin çizilmiş olması bize bazı ipuçları vermektedir.


Saat: 17:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.