Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuklarınızı bu oyunlardan uzak tutun (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/97097-cocuklarinizi-bu-oyunlardan-uzak-tutun.html)

Jineps 13.03.2014 21:51

Çocuklarınızı bu oyunlardan uzak tutun
 
Çocuklarınızı bu oyunlardan uzak tutun

Doç Dr. Ahmet Güzel, şiddet içerikli oyunların çocuklarda korku, mağduriyet duygusu ve şiddete karşı duyarsızlık yarattığını söylüyor.

Çocukların büyük ilgisini çeken şiddet içerikli oyunlar, önemli zararları da beraberinde getiriyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, bu oyunların çocuklarda mağduriyet duygusu ve şiddete karşı duyarsızlığa yol açtığını söyledi.

Sonunda ödül varsa
"Özellikle aileler, çocuklarının boş zamanlarında şiddet içerikli oyunlarla vakit geçirmelerini önlemeli" diyen Doç. Dr. Ahmet Güzel, çocukların bu tür oyunlara ilgilerinin nasıl arttığını şöyle anlattı: "Eğer bir oyun içerisinde 1'den fazla şiddet sahnesi varsa, 1 dakika içerisinde 4- 6 kez şiddet içerikli bir sahneyi oyun içerisinde görüyorsanız ve oyunun içerisinde meydana gelen şiddetin karşılığında bir ödüllendirme konusu söz konusuysa çocukların bu tarz şiddet içerikli oyunlara ilgisi artıyor."

Duyarsızlık ve mağduriyet
Şiddet içerikli oyunların daha sonraki dönemlerde çocukların şiddete karşı duyarsızlaşmasına neden olduğunu söyleyen Güzel, bu çocuklarda şiddete karşı mağduriyet duygusu oluştuğunu ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor.

Paylaşımcı oyunları seçin
Doç. Dr. Ahmet Güzel ailelere şu uyarılarda bulundu. Anne ve baba ile birlikte oynamak çok önemli. Bu sayede çocuğun anne ve babaya daha fazla yaklaşması, ev içerisindeki diyaloğun artması, çocukların toplumla ve aile ile iç içe yeni bir şekilde hayata bakması sağlanabilir. Çocuklarınıza zaman ayırırsanız, şiddet içerikli oyunların etkilerini çocuklarınızın üzerinden atmış olursunuz. Çocuklarınızla aile içerisinde paylaşımcı oyunları tercih edin.

Alıntı


Saat: 22:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.