Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebeklerdeki inatçı ağlamanın sebebi (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/97098-bebeklerdeki-inatci-aglamanin-sebebi.html)

Jineps 13.03.2014 21:51

Bebeklerdeki inatçı ağlamanın sebebi
 
Bebeklerdeki inatçı ağlamanın sebebi

Bebeğiniz sindirim problemi yaşıyor olabilir.


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji uzmanı Dr. Enver Mahir Gülcan; özellikle yeni doğan bebeklerde annelerin kâbusu haline gelen “İnatçı ağlamanın sebebi koliktir. Birbirini izleyen 3 hafta boyunca, haftada 3 gün, günde 3 saatten fazla süren ağlama olarak devam eder" açıklamasında bulundu.

Ağlamanın süresi değişebilir
Çocuk Gastroenteroloji uzmanı Dr. Enver Mahir Gülcan; “Bazı bebekler çok kısa, bazısı uzun süre ağlayabilirler. Bebekten bebeğe değişen ağlama biçimlerine göre bazıları hafif bazıları ise kuvetle ağlarlar. Teskin edilmeleri ise yine bebeğin karakterine göre değişik biçimlerde olur. Bebeklerin büyük çoğunluğundaki ağlama 2. hafta civarında başlar, 6. ile 8. haftalarda en üst seviyeye çıkar. Tüm bu sebepsiz yere gaz sancısından, yani kolik sebepli ağlamalar 3. veya 4. aylarda azalır” dedi.

Sebebi bu hastalıklar olabilir
İnatçı ağlamanın bir hastalığa bağlı olan veya olmayan nedenlerine bulunduğunu belirten Dr. Enver Mahir Gülcan, hastalığa bağlı nedenlerden bazılarını şöyle sıraladı:
-Sindirim sistemi dışı nedenlerden kaynaklı idrar yolu enfeksiyonu
-Fıtık
-İnek sütü alerjisi
-Gastroözefageal reflü
-Laktoz intoleransı

Ayrıca koliğin yol açtığı inatçı ağlamanın, hastalığa bağlı olmayan nedenlerine bakıldığında; yorgunluk, açlık ,sinir sisteminin olgunlaşmasında gecikmeye bağlı sakinleşmede yetersizlik gibi nedenlere bağlı olabileceğinin de altını çizdi.

Alıntı


Saat: 20:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.