Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Ekşi Yonca (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/134185-eksi-yonca.html)

Lykia 10.10.2014 00:22

Ekşi Yonca
 
Ekşi Yonca

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Eksi Yonca (Oxalis Acetosella) , ormanların tabanlarını , açık yesil yaprakları ve incecik beyaz çiçekleri ile bir halı gibi kaplar . Gözleri sevindiren bir görüntüdür bu . Mantar toplamaya çıktıgımda , sık sık egilerek kopardıgım bu yoncaları yerim . Çiçekleri ise , bir çay harmanı için toplarım . Eksi yonca kurutulmaz , yalnızca tazeyken kullanılır .

Mide yanmasına , hafif karaciger ve sindirim bozukluklarına iyi gelir . Bu rahatsızlıklara karsı kullanıldıgında , soguk olarak , günde 2 bardak bitki çayı içilir . Sarılık , böbrek iltihabı , egzemalar ve bagırsak kurtlarında bu miktar çay sıcak içilir .

Taze bitkinin özsuyu , baslangıç durumundaki mide kanseri , habis dahili ve harici çıbanlara önerilir . Taze özsu , meyve sıkacagı kullanılarak elde edilebilir . Her saat bası 3-5 damla , suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir . Habis harici çıbanlara , bitki özsuyu dogrudan sürülür . Parkinson hastalıgında özsu , her saat basında 3-5 damla , civanperçemi çayına karıstırılarak alınır ve dıstan da belkemigine sürülür .



Kullanım Biçimleri :

Çay hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kasıgı ince kıyılmıs yaprak , yarım lt kaynar suda haslanır ve demlenmesi için 4-5 dakika demlenir . Yukarıda tarif edildigi gibi içilir .

Bitki Özsuyu : Iyice yıkanan taze yapraklar , nemli haldeyken mikserde sıkılır .


Saat: 04:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.