Ekşi Yonca Ekşi Yonca [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eksi Yonca (Oxalis Acetosella) , ormanların tabanlarını , açık yesil yaprakları ve incecik beyaz çiçekleri ile bir halı gibi kaplar . Gözleri sevindiren bir görüntüdür bu . Mantar toplamaya çıktıgımda , sık sık egilerek kopardıgım bu yoncaları yerim . Çiçekleri ise , bir çay harmanı için toplarım . Eksi yonca kurutulmaz , yalnızca tazeyken kullanılır . Mide yanmasına , hafif karaciger ve sindirim bozukluklarına iyi gelir . Bu rahatsızlıklara karsı kullanıldıgında , soguk olarak , günde 2 bardak bitki çayı içilir . Sarılık , böbrek iltihabı , egzemalar ve bagırsak kurtlarında bu miktar çay sıcak içilir . Taze bitkinin özsuyu , baslangıç durumundaki mide kanseri , habis dahili ve harici çıbanlara önerilir . Taze özsu , meyve sıkacagı kullanılarak elde edilebilir . Her saat bası 3-5 damla , suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir . Habis harici çıbanlara , bitki özsuyu dogrudan sürülür . Parkinson hastalıgında özsu , her saat basında 3-5 damla , civanperçemi çayına karıstırılarak alınır ve dıstan da belkemigine sürülür . Kullanım Biçimleri : Çay hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kasıgı ince kıyılmıs yaprak , yarım lt kaynar suda haslanır ve demlenmesi için 4-5 dakika demlenir . Yukarıda tarif edildigi gibi içilir . Bitki Özsuyu : Iyice yıkanan taze yapraklar , nemli haldeyken mikserde sıkılır . |
Saat: 04:52 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.