Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Küvet Bitkileri vb. İçin İdeal Kış Koruması (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/140828-kuvet-bitkileri-vb-icin-ideal-kis-korumasi.html)

Sultan ŞAH 01.12.2014 22:49

Küvet Bitkileri vb. İçin İdeal Kış Koruması
 
Küvet bitkileri vb. için ideal kış koruması


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Gerek dayanıklı saksı bitkileri, gerekse gül tarhı ya da herdem yeşil bitkiler söz konusu olabilir: En sevdiğiniz bitkilerinizi yalnızca birkaç adımda kış şartlarından koruyabilirsiniz.

Tabiat Ana bahçedeki bitkilerin buza ve soğuğa karşı belirli düzeyde korunmalarını bizzat kendisi sağlar: Yapraklar, kar ve çam iğneleri tarha düşerek sıcak ve konforlu bir yalıtım tabakası oluşturur. Birçok bitki kışın bu ortamda hiç zarar görmeden sağ kalırken, küvetlerdeki bitkilerin çoğu kök toplarının topraktaki bitkilerden çok daha hızlı donması nedeniyle donmaya karşı özellikle duyarlıdır.

Donmaya karşı dirençli küvet bitkilerinin kışı sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlama

Dayanıklı çalılar, bitkiler, herdem yeşil bitkiler kış mevsimini dışarıda donmaya karşı dirençli küvetleri içinde geçirebilirler, ancak kurumamaları için güneş ve rüzgardan korunmaları gerekir. Örneğin, hasırdan bir güneşlik ve yaprak, kozalaklı ağaç dalları veya alaçam odunundan oluşan kalın malç tabakası kullanın. Bitkilerle soğuk zemin arasında yalıtıcı hava yastığı oluşturmak için, küvetleri polistiren parçaları, kütükler ve kil ayaklar üzerine yerleştirin. Birbirlerini sıcak tutabilmeleri için küvetleri yakın yerleştirin. Bambu vb. bitkiler ılık ve güneşli kış günlerinde çok fazla su kaybetmeleri nedeniyle, saksıdaki toprağın donmamış olması koşuluyla kışın da sulanmalıdırlar.

Güllerin kışa dayanmaları için sarılması

Uzun gövdeli güllerin ve gül tarhının bir sonraki yıl bol çiçek açmasını sağlamak için soğuk rüzgarlardan, özellikle de parlak kış güneşinden korumalısınız. Güneş, güllerin yeşil kabuğunu ısıtır ve suyu buharlaşmaya zorlar. Bitkiler topraktan su alamadıklarından kururlar. Bu nedenle dallar, çalı çırpı, yapağı veya hintkenevirinden yapılmış çuval beziyle korunmalıdır. Gülün aşılama noktası donmaya karşı özellikle duyarlı olduğundan, GARDENA kombi sistem el küreği kullanarak gül tarhının etrafına kompost, toprak ve yapraklar yerleştirin. Kışların ılıman olduğu bölgelerde, aşılama noktası toprağın en az beş santimetre altındaysa buna gerek kalmaz.


Saat: 20:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.