Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Evde Çiçek Nasıl Yetiştirilir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/159422-evde-cicek-nasil-yetistirilir.html)

DeRDeST 08.07.2015 19:01

Evde Çiçek Nasıl Yetiştirilir?
 
Evde Çiçek Nasıl Yetiştirilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çiçek bakımı her zaman özen gerektiren bir iştir; özellikle de ev ortamında yetiştirilen çiçeklerin sağlıklı, canlı ve güzel görüntülerini koruyabilmek için hem seçim aşamasında hem de bakım sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Evinize en uygun çiçeği bulmak için doğal ışıktan sıcaklık ve neme kadar, hesaba katmanız gereken bütün faktörleri öğrenin.

Eviniz için çiçek seçerken dikkate almanız gereken önemli noktalardan biri ışıktır. Ev ortamı genellikle bitkilerin gelişimi için yeterli doğal ışığa sahip değildir. Özellikle çiçekli ya da renkli yapraklı bitkiler diğer türlere göre daha fazla ışığa ihtiyaç duyarlar. Eğer eviniz güneş ışığını az alıyorsa bitki seçerken deve tabanı, paşa kılıcı gibi az ışığa ihtiyaç duyanları tercih edin.

Bitki seçiminde evin iklimini de göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü çiçekli bitkiler sadece yüksek ışığa ihtiyaç duymaz, örneğin bazı orkide türleri mutfak ve banyo gibi yüksek nem oranına sahip alanları severler. Klimaların yoğun kullanıldığı alanlar ise bu hassas çiçekler için hiç uygun değildir.

Bitkilerinizin boyutunun onları yerleştireceğiniz alanla da uyumlu olması gerekir. Kaktüs ya da bambu gibi küçük çiçekler küçük mekanlar için uygundur, bir sehpa üzerine kolayca yerleştirilebilirler. Palmiye gibi biraz daha büyük bitkiler ise daha geniş saksılarda odanın bir köşesine yerleştirilebilir.

Bitkilerinizi seçerken bakım için onlara ne kadar zaman ayırabileceğinizi de hesaba katmanız gerekir. Eğer bakım için fazla zaman ayıramayacaksanız ya da biraz unutkansanız menekşe ya da egzotik çiçekler gibi çok narin ve özen gerektiren bitkiler yerine, yaprakları uzun süre yeşil kalan, kaktüs gibi dayanıklı bitkileri tercih edebilirsiniz.

Ev bitkilerinin solmasında en sık rastlanan neden onları fazla sulamaktır. Bu nedenle çiçeklerinizi sulamadan önce toprağın nemli olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Bitkilerinizi zararlı organizmalardan ve hastalıklardan korumak için temizliklerine özen gösterin. Yaprakların tozlarını düzenli olarak nazikçe alın.

Çiçeğe zarar verebileceğinden ve daha yapay bir görüntü kazandıracağından yaprak parlatıcıları kullanmamaya özen gösterin.

Ev bitkileri için ihtiyaç duyacakları gerekli besin maddelerini çiçekçilerde bulabilirsiniz. Çiçeklerinizi sularken belirli aralıklarla bu besleyicileri de suya ekleyebilirsiniz.


Saat: 17:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.