Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Hazır Çim Nasıl Gübrelenir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/159979-hazir-cim-nasil-gubrelenir.html)

DeRDeST 12.07.2015 09:47

Hazır Çim Nasıl Gübrelenir?
 
Hazır Çim Nasıl Gübrelenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Evlerimizin dış cephesinde ve bahçe kısımlarında güzel ve bakımlı bir görünüme sahip olması için kullandığımız hazır çimler birçok açıdan doğal yetişen çimlerin önüne geçmiştir. Özellikle doğal çim bulunan bahçelerdeki çimlerin arasına yabani otların da karışmasıyla çim bahçe sevenler için ideal bir seçenek olmuştur. Her bitki gibi hazır çimlerin de iyi bir bakım olan gübrelemeye ihtiyaçları vardır.

Hazır çim için öncelikle toprak alan temizlenir ve düzeltilir. Daha sonrasında hazır çimin iyi bir şekilde kök tutması için altına güzelce gübre serpmek gerekir. Bu bir başlangıç gübresidir. Rulo çimleri sererken dikkat edilmesi gereken hususlar aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmek ve hazır çim rulolarının üst üste binmemesini sağlamaktır. Bu iki önemli detayı da tamamladıktan sonra eğer varsa çit ve duvarların hizasında fazla gelen kısımlarını keserek güzel ve düzgün bir görünüm sağlanması önemlidir. Son olarak hazır hale gelen hazır çimler iyice sulanmalıdır. Hatta devam eden bir hafta boyunca her gün sulanırsa görünümü daha hoş olacak ve köklerini daha çabuk toprağa salacaktır.

Hazır çimlerde en yaygın olarak görülen sorun sararma ve kelleşmedir. Bu durumun asıl nedeni yetersiz besindir. Çimler için besin kaynağı toprakta vardır fakat toprağın üzerinde 1metrekarede 10 bin tane çim olduğunu düşünülürse besinin yetmesi imkansız hale gelir ve topraktaki besin biter. Bu durumda ek besin takviyesi olan gübreleme bitkinin sağlıklı gelişim ve istenilen görselliği açısından önemli bir ek besin kaynağıdır. Özellikle çimlerin budama döneminde kesilen çimlerle birlikte besinlerde alınır ve bu besinlerin en kısa zamanda yerine koyulması gerekir. Çimlerin temel besin kaynağı azot, fosfor ve potasyumdur. İlk baharda çimler için kahvaltı niteliğinde olan bir gübreleme yapılmalıdır. Daha sonrasında ise 2 ayda 1 her metrekare için 20-30 gram gübre verilmelidir. Ayrıca Mart- Nisan aylarından sonra ise 4-5 haftada bir gübrelemek gerekir. Eylülde de gübreleme çimleri kışa hazırlamak için şarttır. Kısacası her bitki gibi çimlerde ek besin olan gübrelemeye özellikle bahar aylarında yaza ve kışa hazırlanmak için ihtiyaç duyarlar.


Saat: 04:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.