Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Budama Makası Nasıl Temizlenir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/159987-budama-makasi-nasil-temizlenir.html)

DeRDeST 12.07.2015 10:03

Budama Makası Nasıl Temizlenir?
 
Budama Makası Nasıl Temizlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Budama makasları zamanla kirlenir ve paslanır, budama makasınızı düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Budama makasınızın yeniden tertemiz ve keskin olmasını istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin. Herkesin evde kolayca uygulayabileceği temizlik tüyoları işte şöyle:

Temizleme işlemi için bir kova alın ve içini biraz su ile doldurun. Telli bir fırça yardımı ile makasınızın metal kısımlarını su dolu kovanın içinde ovalamaya başlayın. Metalin rengi değiştiğinde işlem tamamlanmış olacaktır.

İkinci aşamada budama makasınızın keskin kısımlarını bilemek için bir demir törpüsüne ihtiyacınız olacak. Törpünüzü makasın keskin kısmına yerleştirdikten sonra kısa ve güçlü hamlelerle törpüyü kendinizden ileri doğru iterek törpüleme işlemine başlayın. Makasın keskin kısmının yeterince bilenip bilenmediğini kontrol ederken parmağınızı kullanabilirsiniz; ama dikkatli olun, elinizi kesmek istemezsiniz. Makasınızın bir ucu istediğiniz keskinliğe geldiğinde aynı işlemi diğer uca da uygulayın.

Yapmanız gereken bir diğer önemli işlem ise makasınızı dezenfekte etmek. Kovanızı yeniden su ile doldurun, bu sefer kovanızdaki suyun onda biri kadar çamaşır suyu ekleyin. Bu karışım sizin için bir dezenfektan görevini üstlenecektir. Makasınızın metal kısımlarını bu karışımın içinde biraz temizlemeniz hem bir kesik, çizik durumunda sizin sağlığınızı koruyacak hem de bitkilerinizin de enfekte olmasını önleyecektir. Budama makasınızı kullandıktan sonra her seferinde bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Son olarak, yeni temizlenmiş ve bilenmiş makasınıza kısa sürede tekrar paslanmaması için yağlama işlemi yapmalısınız. Bu işlem paslanma sürecini geciktirmenin yanı sıra, kesim işlemini de kolaylaştıracaktır. Sprey yağ ile makasınızın keskin kısımlarını yağladıktan sonra, bir kağıt mendil yardımı ile makasınızın üstündeki artık yağları silebilirsiniz.


Saat: 11:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.