Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Amaranth Bitkisinin Faydaları (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/180633-amaranth-bitkisinin-faydalari.html)

Papatya 07.05.2016 13:55

Amaranth Bitkisinin Faydaları
 
Amaranth Bitkisinin Faydaları

Amaranth, Amaranth bitkisi, Amaranth bitkisi faydaları, Amaranth bitkisi neye iyi gelir, Amaranth nasıl kullanılır

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yüksek oranda protein içeren Amaranth bitkisi, antioksidan etkiye sahip. İşte Amaranth bitkisinin diğer faydaları...

İHA'nın haberine göre, alternatif tıp tutkunlarının gündeminde olan Amaranth bitkisi, birçok faydası ve protein değerleriyle ilgi çekmeye devam ediyor.
Tekirdağ Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Dyt. Uzmanı Diyetisyen Tuğçe Ünlüdağ, Amaranth'da doğal olarak bulunan Skualen, tümörlere kan gidişini durdurabilecek bir antioksıdan olduğu gibi çeşitli diyabet hastalıklarında kullanılabileceği konusunda, önerilerde bulundu.
Amaranth bitkisi

Amaranth bitkisi hakkında da bilgi veren Diyetisyen Ünlüdağ, "Amaranthaceae familyasından yaklaşık 60 türü bilinen, süs bitkisi olduğu kadar tohumları da yenebilen, renkleri koyu mordan kırmızıya ve altın rengine kadar değişiklik gösteren bir bitki cinsidir. Pek çok türü ot sayılsa da dünyanın birçok yerinde yaprakları sebze, kendisi süs bitkisi ve tohumları da tahıl sayılır. Amaranth tohumları, baklagillerden olmamasına rağmen yüksek oranda protein içermektedir. Pek çok tahılda mevcut olmayan lizin aminoasidini içermesi, amarantha ''tam protein'' kaynağı özelliğini kazandırır. Ayrıca vitamin bakımından da oldukça yüksek olan bu bitki içeriğinde B2 vitamini (riboflavin), folik asit, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko açısından da oldukça zengindir" şeklinde konuştu.

Amaranth bitkisinin faydaları

Amaranth bitkisinin antioksdan etkisini anlatan Diyetetik Uzmanı Dyt. Tuğçe Ünlüdağ, "Amaranth'da doğal olarak bulunan Skualen, tümörlere kan gidişini durdurabilecek bir antioksıdandır. Amaranth gluten içermez ve kötü kolesterolü düşürmede neredeyse yulaf kadar etkilidir. Yulafın gluten içeriğinden dolayı gluten intolerayonu olanlar ya da yulafı sevmeyenler de için iyi bir alternatif olabilir. Amaranth, hipergliseminin önlenmesine yardımcı olabilir ve diyabete bağlı komplikasyonları azaltabilir. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsaklara oldukça faydalıdır" diye konuştu.

2 çorba kaşığı Amaranth'ın 1 ince dilim ekmek kadar kalori içeriğine sahip olduğunu dile getiren Dyt. Ünlüdağ, Amaranth'ın haşlanarak salatalara, çorbalara, pilav yerine veya dolmalarda kullanılabileceğini de belirtti.


Saat: 04:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.