|
Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Kayısı Ve Faydalari konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
22.11.2013, 19:42 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Kayısı Ve Faydalari Kayısı Ve Faydalari Kuzeydoğu Çin kökenli bir meyve olan kayısı, ülkemizde özellikle Malatya ve çevresinde yetişir. İçeriğinde bol miktarda; A, B, C vitaminleri, protein, şeker ve potasyumun yanı sıra, madensel tuzlar bulunan kayısı, kan yapıcı özelliğiyle bilinir. Faydaları nelerdir? · İştah açan kayısı, kansızlığa iyi gelir. · Çocukların ihtiyacı olan tüm besin maddelerini içerdiği için, mutlaka beslenmelerinde bulunması gerekir. · Kabızlığa iyi gelir. · Çekirdeği dövülerek içildiğinde, bağırsak kurtlarını düşürür. · İçeriğinde bulunan C vitamini, hastalıklara karşı bağışıklık sağlar. · İçeriğindeki potasyum, tansiyonu dengeler. · Sinirleri güçlendirir, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır. · Cilde tazelik ve güzellik verir |
22.11.2013, 19:51 | #2 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Cevap: Kayısı Ve Faydalari Teşekkürler. Kayısının en büyük faydası alabilmek için bir kere zamanında bolcana yiyeceksin. İkincisi çekirdeğini alıp kurutacaksın sonrasında istediğin zaman yiyeceksin. Kabızlığa iyi geldiğini biliyorum, yaş olanını fazlaca tüketmeyeceksin ishale neden olabilir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |