Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Charlize Theron Kimdir? (https://www.forumaski.com/biyografiler/129288-charlize-theron-kimdir.html)

YeşiL6 03.09.2014 13:24

Charlize Theron Kimdir?
 
Charlize Theron Kimdir?

Charlize Theron Kimdir? , Charlize Theron biyografisi , Charlize Theron nerelidir , Charlize Theron kaç yaşında , Charlize Theron hakkında bilgi , Charlize Theron

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Charlize Theron, 7 Ağustos 1975 tarihinde Güney Afrika’’nın Benoni şehrinde dünyaya gelmiştir. Annesi, Alman olan Charlize Thron’un babası ise Fransız kökenlidir.

Charlize Theron’un soyağacı incelendiğinde, kökeninin Almanya’ya dayandığı tespit edilmiştir. Alman kökenli olmasına karşın Güney Afrika denildiği zaman akla ilk gelen isim Charlize Theron olur. Bu yüzden Theron, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin dünyaya ihraç ettiği en önemli değer olarak kabul edilir. Johannesburg yakınlarında bulunan Benoni şehrinde doğup büyüyen Theron, oldukça zor dönemlerden geçmiştir. Theron henüz 16 yaşındayken alkolik olan babası, annesine fiziksel şiddet uygulayınca, annesi babasını silahla öldürür. Tutuklanıp yargılanan annesi, nefsi müdafaa gerekçesiyle herhangi bir ceza almamıştır.

Trajik bir şekilde babasını kaybeden Theron, bu durumu çabuk atlatır. Liseye devam eder ve Johannesburg Sanat Okulu’nda eğitimini sürdürür. Theron anadili olan Afrikaca dışında, çok akıcı olarak İngilizce de konuşabilmektedir. Lise yıllarında oyunculuk ya da drama eğitimi almayan Theron, yönünü modellik mesleğine çevirmiştir, kusursuz fiziği ve bebeksi yüzüyle birçok uluslararası firmayla henüz 17 yaşındayken çalışmaya başlamıştır. Defililer için Avrupa’nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nde de bulunmuştur. Ancak New York’a üç günlüğüne modellik için gittiğinde dizinden sakatlanır. Bunun üzerine doktoru ona, önünde ki bir yıl boyuca artık modellik yapmasının imkansız olduğunu söyler. Bunun üzerine sözleşmeleri dondurulan Theron, zor günler geçirmeye başlar, hatta depresyona girer. Yaşananların ardından Güney Afrika’ya dönen Theron, artık ne dans edebiliyor ne de modellik yapabiliyordur.


Sakatlığı geçen Theron, daha sonra bir iş görüşmesi için Los Angeles’a gider. Hollywood Boulevard Bankası’ndan para çekmek isterken orada çalışan bir memurla tartışmaya başlar. O esnada onun bu hararetli tartışmasına şahit olan yapımcı John Crosby ona kartını verir ve ‘’…eğer oyuncu olmak istiyorsan beni ara’’ der. Theron bunun üzerine kısa bir süre düşündükten sonra, Crosby’i arar ve Hollywood’a adım atmış olur. Bu sayede oyunculuk kariyeri başlayan Theron, irili ufaklı sayısız filmde rol alır. Kendisine şöhreti getiren film ise 1997 yapımı olan Devil’s Advocate filmidir. Bu filmle beraber ilerleyen yıllarda önemli projelerde oynama fırsatını yakalamıştır. 2003 yılında, Monster filminde rol almak için yaklaşık 30 kg almış ve canlandırdığı seri katil karakteri sayesinde Altın Küre ödülüne layık görülmüştür.

2001 yılında, Trapped filminin çekimlerinde tanıştığı Stuart Townsend ile yaklaşık 9 yıl birlikte olduktan sonra ayrılmıştır. Theron son olarak Sean Penn ile aşk yaşamaktadır. 2007 yılında Amerikan vatandaşlığını da kazanan Theron, iki yıl sonra yaptığı Alman vatandaşlığı başvurusundan red yanıtı almıştır. Şu an Theron hem Güney Afrika hem de Amerikan pasaportu taşımaktadır. Theron 2012 yılında bir çocuk evlat edinmiştir. Charlize Theron’un rol aldığı bazı filmler: Monster, The Devil’s Advocate, Mighty Joe Young, The Cider House Rules, North Country, Young Adult, Snow White and the Huntsman, Trapped, Head in the Clouds, Aeon Flux.



Saat: 16:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.