Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Jason Statham Kimdir? | Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/135980-jason-statham-kimdir-biyografisi.html)

LifeisBeauty 24.10.2014 13:52

Jason Statham Kimdir? | Biyografisi
 
Jason Statham Kimdir? | Jason Statham'ın Biyografisi


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Jason Statham, İngiliz aktör ve eski dalgıç. Rol aldığı birçok aksiyon filmindeki başarısıyla tanınmaktadır.

Statham 1967'de Shirebrook'ta doğdu. Ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Statham, çocukluktan beri aile sanatı sokak tiyatrosunu öğrendi. Müzikle çok ilgilenen aile arasında Statham da elbette müzik ve sanata ilgi duydu fakat spor dallarıyla ilgilenmeye başladı Çocukluk arkadaşı olan, eski futbolcu ve şimdinin aktörü olan Vinnie Jones'un etkisiyle futbola ilgi duydu ancak asıl tutkusu dalıştı. Başarılı bir dalış kariyeri olan Statham, 12 yıl boyunca İngiliz ulusal dalış takımının bir üyesiydi. Daha sonra modellikle uğraştı, ayrıca babası gibi işportacılık da yaptı.

Yönetmen Guy Ritchie'nin keşfetmesiyle hayatı değişti. Yeni çekeceği Lock, Stock and Two Smoking Barrels filmi için aday arayan Ritchie, işportacılık geçmişi olması nedeniyle Bacon rolü için onu seçti. Daha sonra yine Ritchie'nin çektiği Snatch filmiyle sinema dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. Daha sonraki yıllarda birçok aksiyon filminde başrollerde görünmeye başladı, bunlar arasında İtalyan İşi, Taşıyıcı (Transporter) serisi ve Cehennem Melekleri (The Expendables) serilerini sayabiliriz.

Jason Statham, model ve oyuncu Kelly Brook'la 1997-2004 yılları arasında ilişki yaşadı. 2010 yılından beri Victoria's Secret modeli Rosie Huntington-Whiteley ile birliktedir.

Katkıda Bulunduğu Son 8 Yapım

Cehennem Melekleri 3 (2014)
Wild Card (2014)
Çılgın Joe (2013)
Sivil Cephe (2013)
Parker (2013)
Hızlı ve Öfkeli 6 (2013)
Koruyucu (2012)
Cehennem Melekleri 2 (2012)

XxX 24.10.2014 15:54

Cevap: Jason Statham Kimdir? | Jason Statham'ın Biyografisi
 
nasıl ilişki kurup evlenmiyolar ya bunların anası babası yok mu nası bi kültür allaam öpüşüyolarda huff:(666):

YeşiL6 22.10.2015 13:28

Cevap: Jason Statham Kimdir? | Jason Statham'ın Biyografisi
 
Jason Statham kimdir? Müslüman mıdır? Gerçek Yaşı

Hızlı ve Öfkeli filminin vazgeçilmez oyuncusu Jason Statham kimdir? Başarılı aktör Jason Statham kaç yaşındadır ve Jason Statham gerçekten müslüman mıdır?

Jason Statham kimdir?

Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Crank, Transporter filmleri ile adını duyuran İngiliz sinema oyuncusu.
12 Eylül 1972 tarihinde, Sydenham, Londra’da doğan ünlü aktör, ailesinin mesleği nedeniyle sokak tiyatrosu ile erken yaşlarda tanıştı. Müzik ve tiyatro ile ilgilenmiş olsa da genç yaşta kendisini spora yönlendiren Statham, özellikle dövüş sporları ve dalgıçlıkla ilgilendi. İngiliz milli dalış takımının bir üyesi olarak katıldığı turnuvalarda dünya 12.liğine kadar yükseldi.
1998 yılında, French Connection adlı giyim markasının modelliğini yaparken İngiliz yönetmen Guy Ritchie ile tanıştı. Ritchie, yeni çekeceği Lock, Stock and Two Smoking Barrels adlı film için sokak serserisi rolünü oynayacak bir aktör arıyordu; Statham ise gençliğinde para kazanmak için sokaklarda taklit ürünler satmıştı. Bacon (ing; domuz pastırması) karakterini canlandırdığı film, hem gişede hem de eleştirmenler bazında büyük ilgi gördü ve Statham’ın oyunculuk kariyeri böylece başlamış oldu.
2000 yılında, baş rollerini Brad Pitt ve Benicio Del Toro ile paylaştığı, gene bir Guy Ritchie filmi olan Snatch’te Turkish (ing; Türk) adlı karakteri oynadı. Türk Havayolları seferini sırasında, gökyüzünde doğduğu için bu adı alan Turkish karakteri sinema seyircileri tarafından çok beğenildi ve Snatch filmi 80 milyon dolar hasılat yaparak usta oyuncunun kariyerini güçlendirdi.
2001 yılında, Ghosts of Mars filminde rol aldı. Dog Soldiers filmindeki başrol teklifini uğruna geri çevirdiği bu film, ne yazık ki gişelerde beklenen hasılatı yapamadı. Aynı yıl, jet-li ile başrollerini paylaştığı The One adlı filmde Ajan Evan Funsch karakterini canlandırdı.
2002 yılında, daha sonradan iki de devam filmi çekilen Transporter filminde, Frank Martin rolüyle baş rolü oynadı. Transporter, Statham’ın dövüş sanatları eğitimini sahneleme şansı bulduğu ilk film olacak ve devamı da gelecekti. Devam filmleri olan Transporter 2, 2005 yılında, Transporter 3 ise 2008 yılında sinemaseverlerle buluştu.
2003 yılında The Italian Job, 2004’te Celluar ve 2006’da başrolünü oynadığı ve 2009 yılında devam filmi de çekilen Crank ile kariyerine devam etti. Artık sadık bir hayran kitlesi kazanmıştı ve filmleri gişede başarılı olmaya devam ediyordu. 2005 yılında, üçüncü kez Guy Rithcie ile beraber çalışma şansını yakaladığı Revolver filminde başrolü oynadı. Revolver, Rithcie’nin olgunluk dönemi denilebilecek bir zamanda çekilmesine rağmen hem gişe hasılatı hem de eleştirmenlerin kalemlerinde yönetmenin ilk iki filminin gölgesinde kaldı.
Jason Statham, Crank ve Transporter serilerindeki aksiyon ve dövüş sahnelerinde ve The Italian Job filmindeki araba sahnelerinde neredeyse hiç dublör kullanmadı. Hollywood da, aksiyon filmlerinde dublör kullanmayan ender oyunculardan birisi olan Statham dublör kullanmamasının nedeni; “Araba ve dövüş sahnelerinde kendime güvenirim çünkü, bunlar gerçek hayatta da başıma gelen olaylar” olarak belirtti.
2008 yılına gelindiğinde, Armond White gibi eleştirmenler tarafından yaptığı işler yeni ve devinimsel pop-art örnekleri olarak anıılmaya başlanmıştı. Aynı yıl başrollerini oynadığı Death Race ve Transporter 3 ile beraber Statham da bu övgüye layık olduğunu kanıtladı.
Jason Statham’ın vizyona girmeyi bekleyen üç filmi var; Jasper karakterini canlandırdığı 13, Jet Li ile beraber üçüncü kez kamera karşısına geçmeyi planladığı ve kadrosunda Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone gibi aksiyon filmlerinin emektar oyuncularını barındıran The Expendables ve son olarak daha çekim aşaması başlamamış olan Blitz.
Gösterime Girmiş Olan Filmleri; Lock, Stock andIt Up (2000), Ghosts of Mars (2001), The One (2001), Mean Machine (2001), The Transporter (2002), The Italian Job (2003), Cellular (2004), Collateral (2004), London (2005), Transporter 2 (2005), Revolver (2005), Chaos (2005), The Pink Panther (2006), Crank (2006), In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007), War (2007), The Bank Job (2008), Death Race (2008), Transporter 3 (2008), Crank: High Voltage (2009).
Gösterime Girmeyi Bekleyen / Yapım Aşamasındaki Filmleri; 13 (2010), The Expendables (2010), Blitz (2010), Pretty, Baby, Machine (2010), The Mechanic (2010), The Brazilian Job (2011)
Ülkemizde gösterilen İtalyan İşi, Snatch, Taşıyıcı filmlerinden sonra büyük bir hayran kitlesine ulaşan İngiliz aktör Jason Statham bugünlerde bambaşka bir gündemle karşımıza çıktı.

Son olarak Hızlı ve Öfkeli 7 filmiyle beyazperdede kendine yer bulan ünlü oyuncunun hayranlarını sosyal medyada trollediler.

Statham'ın İslamı seçtiği ve Müslüman olduğunu iddia eden bir takım hesaplar, Statham'ın bir cami önünde çekilmiş "takke"li fotoğrafını Youtube videosu aracılığıyla paylaştı. Video ve fotoğrafa çok sayıda yorum gelirken, Statham'ın adıyla kullanılan fotoğraftaki kişinin kim olduğu bilinmiyor.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 06:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.