Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Kristen Stewart Kimdir - Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/161714-kristen-stewart-kimdir-biyografisi.html)

Ka2N 28.07.2015 02:15

Kristen Stewart Kimdir - Biyografisi
 
Kristen Stewart Kimdir - Biyografisi

Kristen Jaymes Stewart (d. 9 Nisan 1990) Amerikalı televizyon ve sinema aktrisi. Alacakaranlık filmindeki "Bella Swan" karakteri ile ün kazanmıştır.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


2010 yılında Kristen, üç film ile karşımıza çıktı.Bunlar The Runaways, Welcome to the Rileys and Twilight serisinin üçüncü filmi,Tutulma. Welcome to the Rileys'de bir sitriptizciyi canlandıran Kristen, Milan Uluslararası Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. The Runaways filminde Joan Jett'i canlandıran Stewart, bu filmde ayrıca müzik yeteneğini de konuşturmuş oldu. Filmin soundtrack albümü için rol arkadaşı Dakota Fanning'nin ile 2 şarkı kaydetti ve müzik otoritelerinden tam not aldı. 2010 yılında Stewart, son olarak Twilight Serisi’nin üçüncü filmi Tutulma’da rol aldı. Tutulma, vizyona girdiği ilk günden en fazla ilk gün gişe hasılatı yapan sinema filmi ünvanını Transformers: Revenge of the Fallen’dan almayı başardı; ayrıca 4.416 sinema salonundan aynı anda gösterime girerek bu alanda da dünya rekorunu kırdı. Alacakaranlık serinin son kitabı olan Şafak Vakti alınan kararla iki filme bölündü. 2011 yılında Kristen Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 de rol aldı.



Kristen Stewart, Toronto Film Festivali On the Road Galası, 2012
2012 yılında Stewart Alacakaranlık efsanesinin son filmi olan Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 de rol aldı. Bunun yanı sıra Pamuk Prenses masalının epik uyarlaması olan Pamuk Prenses ve Avcı da Pamuk Prenses olarak karşımıza çıkan Stewart, baş rolü Charlize Theron ile paylaştı. Stewart ayrıca 2012 yılında Walter Salles'ın yönettiği On the Road ile Cannes Film Festivaline katıldı. Jack Kerouac'un yazdığı ve Beat Kuşağı akımının öncüsü olan Yolda adlı kitaptan uyarlanan filmde Kristen, Marylou adlı karakteri canlandırdı. Oyuncu, kitabı çocukken okuduğunu ve Marylou'yu o zamanlardan beri canlandırmak istediğini belirtti. Ayrıca Kristen Mayıs 2011'den Mayıs 2012'ye kadar 34.5 milyon dolar kazanarak Forbes Dergi'sinin açıkladığı yılın en çok kazanan kadın oyuncuları listesinde zirveye yerleşti.

Kristen, 2012 yılında ilk defa bir kadın parfümünün yüzü oldu.Aktris Balenciaga Paris'in Eylül ayında satışa sunulacak yeni bayan kokusu Florabotanica'nın yüzü oldu. Kristen'ın önceden hiçbir kokunun yüzü olmaması nedeniyle bu pek de beklenen bir şey değildi.Kristen Florabotanica hakkında şunları söylüyor:"Bu kokuda doğal bir şeyler var.Çok canlı. Bence, bu kokuyu süren bir genç olarak - ve daha önce hiç parfüm kullanmadığımı göz önüne alırsak - bu parfüm sizi 'Vay canına, bana bak' gibi bir seviyeye çıkarıyor."


Saat: 13:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.