Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Ashley Judd Kimdir? Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/166535-ashley-judd-kimdir-biyografisi.html)

YeşiL6 10.09.2015 18:05

Ashley Judd Kimdir? Biyografisi
 
Ashley Judd Kimdir? Biyografisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ashley Tyler Ciminella, ya da bilinen adıyla Ashley Judd, 19 Nisan 1968 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Granada Hills’de dünyaya gelmiştir. 47 yaşında olan Judd, profesyonel oyunculuk kariyerine 1991 yılında başlamıştır. Amerikalı oyuncu oyunculuğun yanı sıra, politik aktivizm ile de ilgilenmektedir. Ashley Judd’ın annesi Naomi ve ablası Wynonna ses sanatçısı olarak yaşamlarını kazanan insanlardır. Dede tarafından Sicilyalı olan Ashley Judd, aslen İtalyan kökenlidir. Anne ve babası Ashley Judd 4 yaşında iken ayrılmışlardır. Bunun üzerine bir babasının yanında bir de annesinin yanında zaman geçirmeye başlayan Ashley Judd, oldukça hareketli ve zor bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Sonrasında bu durumun yanlış olduğuna kanaat getiren Naomi, kızı Ashley’i, doğduğu yer olan Kentucky’e götürmeye karar vermiştir. Burada ailesinin yanına giden Naomi Judd, kızını da beraberinde götürerek ona yeni bir gelecek hazırlamak istemiştir.

Kentucky’e taşınan Ashley Judd ve ailesi, buraya tamamen yerleşmişlerdir. Bir süre Marin County’de de yaşamış olan Ashley Judd, eğitim hayatına Kentucky’de devam etmiştir. Ashley Judd üniversiteye başlayana kadar tam 13 okul değiştirmiştir. Bu okullar arasında, Sayre School, Paul G. Blazer High School ve Franklin High School da yer almaktadır. Lise döneminde yaz tatilinde Japonya’ya modellik için giden Ashley Judd, burada fazla kalamadan ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönmüştür. Lise dönemi oldukça çalkantılı geçen Ashley Judd, Kentucky Üniversitesi’nden kabul mektubu almayı başarmıştır. Burada tiyatro, sanat ve antropoloji gibi çeşitli alanlarda eğitim gören Judd, başarı ile mezun olmayı başarmıştır. Üniversitede oldukça başarılı bir öğrenci olan Judd, sömestre tatillerinde Fransızca öğrenmiştir. Ayrıca UK Honor Program tarafından onurlandırılan Ashley Judd, hızlı parlak bir kariyere doğru yol alan bir öğrenci olmuştur.

1991’de Hollywood’da oyunculuk kariyerine başlangıç yapan Ashley Judd, ilk kayda değer rolunü, 1993 yapımı olan Ruby in Paradise’da sergilemiştir. Bunun ardından 1996 yılında Norma Jean & Marily adlı yapımda rol alan Judd, sonrasında 1997’de Kiss the Girls ve 1999’da Double Jeopardy’de rol alarak hatırı sayılır bir hayran kitlesine kavuşmuştur. 1990’lı yıllarda yükselen bir yıldız olarak kabul edilen Judd, 2000’lı yılların başında da ses getiren filmlerde oynamasa orta bütçeli yapımlarda oynama fırsatını yakalamıştır. Bu dönemde, Where the Heart Is, High Crimes, De-Lovely gibi yapımlarda rol alan Amerikalı oyuncu, sonrasında ciddi bir düşüşe geçmiştir. 2005 sonrasında ciddi bir projede yer alamayan Ashley Judd televizyon dizilerinde rol oynamaya başlamıştır.


Saat: 11:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.