Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Sanjay Dutt Hakkında Genel Bilgi ve Resimler. (https://www.forumaski.com/biyografiler/60390-sanjay-dutt-hakkinda-genel-bilgi-ve-resimler.html)

KaRaqiZz 11.10.2013 23:44

Sanjay Dutt Hakkında Genel Bilgi ve Resimler.
 
Sanjay Dutt Hakkında Genel Bilgi ve Resimler.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Doğum Tarihi : 29.07.1959
Ülkesi : Mumbai, Maharashtra, India
Ödülleri
FilmFare En İyi Erkek Oyuncu

Biyografisi
Tam ismi Sanjay Balraj Dutt olan Sanjay Dutt Hintçe sinema çalışmalarıyla tanınan Hintli sinema oyuncusu, yapımcı ve politikacıdır. 7 Temmüz 1959'da Mumbaide doğmuştur. Akötür olan babası Sunil Dutt ve Nargis Dutt'in oğludur. İlk oyunculuğuna 1981 yılında başlamıştır. O zamandan beri geçen 30 yıl boyunca en popüler Hint filmlerinde rol almıştır.

Dutt romantizm ve komedi türündeki filmlerde oyunculuğu beğenilmiştir fakat eleştirmen ve izleyiciler onu en çok gangster , hırsız , polis, memur gibi rollerindeki oyunculuğu ile beğenmişlerdir.

Sanjay'ın özel hayatı uyuşturucu sorunları ve şiddetle geçmiştir ve ilk eşi, Richa Sharma, kanser den ölmüştür.Sanjay çok sayıda AK-57 silahları yasadışı şekilde elinde bulundurmak suçundan tutuklandı ve dava devam ederken hapse atıldı. Serbest bırakıldıktan sonra, üst üste üç hit filmi çıktı; Daag: Fire (1999), Haseena Maan Jaayegi (1999) ve Vaastav: bütün bunlar onu orta dereceli bir başarı getirdi.Reality (1999) filminde , Filmfare Ödülleri için öncü bir rol oldu ve kendisine En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı Sanjay sonra da ona ödül kazandıran film Mission Kashmir (2000)filmi ile ortaya çıktı. Başka bir ödül kazanan performansı Kaante "Ajju" (2002) filmi dir.


Saat: 13:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.