Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Flavius Claudius Iovianus Kimdir (https://www.forumaski.com/biyografiler/78892-flavius-claudius-iovianus-kimdir.html)

Lunapolis 20.12.2013 15:05

Flavius Claudius Iovianus Kimdir
 
Flavius Claudius Iovianus Kimdir

Roma İmparatoru Flavius Claudius Iovianus kimdir. Jovian’da olarak bilinen Flavius Claudius Iovianus hakkında kısa bilgi.

Flavius Claudius Iovianus
Roma imparatorudur. Jovian olarakda bilinmektedir. Doğumu 331 ve ya 332 yıllarında Singidunum’da (bugünkü Belgrad) gerçekleşmiştir. Ölümü ise Galatya/Dadastana 17 Şubat 364. Hükümdarlık dönemi: 363 ile 364 yılları arasında sadece bir yıl sürmüştür.

İmparator Julianus (3317-363) ile Pers Savaşı’na katıldı. İmparator öldürüldüğünde ordu onu savaş alanında imparator ilan etti. İlk iş olarak Pers Savaşı’na son verdi ve Singara (Irak’ta Sincar) ve Nisibis (Nusaybin) kentleriyle birlikte Dicle Irmağı’nın doğusunda kalan bütün toprakları Perslere verdi.

Bu anlaşma dönemin ileri gelenlerince büyük onursuzluk olarak nitelendi. Büyüyü ve çok tanrılı dinin tüm uygulamalarını yasakladı ve ardından da tapınakları kapattı. Yedi aylık imparator savaş alanından Roma’ya dönerken, Galataya’da Dadastana’da bilinmeyen bir nedenden öldü.


Saat: 01:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.