Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Kışlık Kıyafetler Nasıl Saklanmalı? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/107468-kislik-kiyafetler-nasil-saklanmali.html)

Sezqin-X- 03.05.2014 01:52

Kışlık Kıyafetler Nasıl Saklanmalı?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kışlık Kıyafetler Nasıl Saklanmalı?

1. Temizlik Şart

Kaldırmadan önce yapmamız gereken ilk şey, hepsini doğru biçimde temizlemek… Bize temiz bile görünseler, giyilmiş giysiler gözle görülmeyen kirler içerir ve bu, giysilerin dokularında hasarlar yaratır. Giysinin ve kumaşın özelliğine göre gerekli temizlik uyarılarına dikkat ederek kirlerinden arındırılmalıdır.

2. Doğru Yer Seçin

En uygun saklama alanları serin ve kuru yerlerdir. Nemli, toz alan ve karanlık alanlar, saklamak için asla uygun yerler değildir. Böyle yerler küflenme riski taşıdıkları gibi, mite türü canlıların da üremeleri için birebirdir. Muhafaza ettiğimiz süre içinde, bulundukları yeri arada bir temizlemek de önemli…

3. Doğru Saklayın

Pek çok kışlık giysi, deformasyonlara yol açmamak için askıda tutulmalıdır. Yumuşak dokulu kaban, parka, anorak gibi giysiler, yerden kazanmak için katlanarak kaldırılabilir elbette. Ancak, bunları da dikiş hizalarından katlamaya özen göstermeliyiz. Ayrıca, dar bir alana çok fazla giysiyi sıkıştırmamaya da özen gösterin.

4. Doğal Elyaf Kullanın

Saklama torbaları ve kutuları kullanacaksanız, doğal elyaftan yapılmış olanları kullanmaya özen gösterin. Böylece, hem giysilerin nefes almalarını sağlarsınız, hem de tozlanmalarının önüne geçersiniz. Katlayarak saklayacaksanız, pamuklu bir çarşafa veya yastık kılıflarına sarmaya özen gösterin. Plastik saklama ürünlerinden uzak durun.

5. Sağlam Askıya Asın

Özellikle kaban ve mantolarınız, ağır giysilerdir. Ahşaptan yapılmış, sağlam askılara asın onları. Esneyebilen veya zamanla kırılganlaşan plastik askılar veya kolay deforme olabilen tel askılar kullanmayın ki, giysilerinizin şekli deforme olmasın.

6. Etiketleyin

Giysilerinizin paketlerini, içindekileri gösterecek şekilde etiketlemeyi ihmal etmeyin. Günü gelip birine ihtiyaç duyduğunuzda, tüm paketleri açmak zorunda kalmazsınız. Hatta, mümkünse mevsimsel olarak gruplayarak kaldırın ki, mevsim dönüşümlerinde kolayca ulaşabilin…

7. Koruyun

Böcek ve nemden korumak için, saklama alanlarınıza küçük lavanta keseleri ve sedir ağacı yongaları yerleştirin. Lavanta, nemi çekeceği gibi, güzel bir koku da verecektir. Sedir ağacı yongaları veya kabukları ise böcekleri giysilerinizden uzak tutacaktır.


Saat: 21:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.