Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/111552-bruce-lee-hakkinda-bilinmeyenler.html)

YeşiL6 27.05.2014 09:21

Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler
 
Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kung Fu Kralı memleketi Çin’den ABD’ye ilk geldiğinde tanıştığı ilk ünlülerden biri vurdulu kırdılı filmlerin çirkin adamı Charles Bronson'muş. Charles Abi’nin ilk tanıştığı anda kanı ısınmış Bruce Lee'ye. Kanatlarının altına almış kurda+kuşa yedirmemiş Bruce’u. Başı derde girince koşarak gelir meseleyi bi şekilde halledermiş. Bruce da delikanlı çocuk taabiinanılmaz bi minnet duygusuyla seviyomuş Amerikalı abisini. Geldikten sonra kazandığı şan-şöhret-para-pul hikaye öl dese ölürmüş onun için.
Derken günlerden bi gün kulağına olmadık bi'şey gelmiş Bruce'un. Gûya Charles Bronson bi toplulukta "Ulan şu Çinliyi elinden tutup adam ettik şimdi herifin g.tü kalktı" demişmiş. Yıkılmış Kung Fucu bu lafı duyduğunda. "Budam Budam" diye diye ağlamış yemeden içmeden kesilmiş. Öyle anlatıldığı gibi cinayetten filan değil mum gibi erim erim eriyipkahrından ölmüş.

Şan+şöhret var ya kalkmış Çin Mahallesi'nde lokanta açmaya kalkmış Bruce. Mafyanın işine gelmemiş taabi. Uygun bi dille uyarmışlar ama nafile geri adım atmamış bizimki. Bunun demirden bi robotu varmış. Hergün idman yaparmış demir adamla. Öyle yapa yapa her tarafı demir gibi olmuş. Kurşun bıçak-mıçak... I-ııhh... Hiç biri para etmiyomuş. Mafya da bunu bildiğinden sarışın bi kadınla tuzak kurmuş Bruce'a. Anca zehirleyerek öldürebilmişler. Ama varın siz tahmin edin koca Kung Fucu'yu yere yıkmak için kullanılan zehirin miktarını. Vallaha yemin olsun New York'un yarısına yetermiş diyorlar.

Benzer bi efsaneye göre ise Bruce her tarafını çelik gibi kasabiliyomuş. Çeliğe metal işler mi? Herrr tarafını kasabiliyomuş ama ensesi hariç! Mafya bur'dan bitirmiş işini. Neden öldürüldüğü de muğlak aslında.

Amcaoğlumun anlattığına göre Çin hükümeti öldürtmüş Bruce Lee'yi. Çünkü gavat karetenin sırlarını Amarikalılara vermiş. Ama teyzeoğlum karşı çıkıyo buna. Onun gibi Çin milliyetçisi daha gelmemişmiş bu dünyaya. “Filmlerinde dikkat et” diyo teyzemin oğlu "Dövdüğü büttüüün adamlar Capondur bi tane bile Çinli dövdüğünü göremezsin. Böyle de milliyetçidir yağni!”



BRUCE LEE'NİN KENDİ DİLİNDEN
BAŞARI TEKNİKLERİ:



1- Kung fu bir sanattır. Dövüşçünün hareketleri uyumlu ve seri olmalıdır. Bütün vücudunu kullan.

2- Yanaşırken çok dikkatli davran. Her zaman rakibinin gözlerini izle. Çünkü gözler açık verir. En iyi onlar konuşur. Eller aldatıcıdır.

3- Asla bir anda hareket etmeye karar verme. Her şart altında hareket etmeye hazır ol. Böylelikle zihnin esneklik vücudun sertlik kazanır.

4- Daha sonra bir taktik oluşturabilirsin. Çok tecrübe gerektirir. Zamanla otomotikleşirsin ne yapacağını düşünmezsin bile hareket kendiliğinden oluşur.

5- Gerçek bir dövüşçü hem zihnini hem de bedenini güçlendirir dövüşçöünün güce sahip olabilmesi için ruhi sükunu sağlaması gerekir.

6- Kendinizi bir su kütlesi olara düşünüp bulunduğunuz kaba uyum sağlamalı öyle dövüşmelisiniz.

7- Bir işi yaparken ne yaptığının farkında ol hayal gücünü harekete geçir ve o işi tam anlamıyla hissedip hakkını vererek yap.

8- Su gibi ol yumuşak görün ama gerektiğinde bir taşı parçala.


9- Kendisiyle yapılmış bir mülâkattan:

Soru: Bir rakiple karşı karşıyayken ne düşünürsünüz?

Brucee Lee: Rakip yoktur.


Soru: Peki neden?

Brucee Lee: Çünkü ''ben'' kelimesi yoktur. İyi bir dövüş küçük bir oyun gibi olmalı ama ciddi bir şekilde oynanmalı.

Rakip üzerime geldikçe ben büzülürüm o büzüldüğündeyse ben üzerine giderim ve vuruş hamlesinin zamanı
geldiğinde ''ben'' vurmam ( yumruğunu göstererek ) o vurur.

Herhangi bir teknik ne kadar çarpıcı ve faydalı gözükürse
gözüksün zihin ona takılı kaldığı sürece hastalık meydana getirir.



Mr. Yip Man'dan Wing Chun Kung-Fu stilini öğrenen Jeet Kune Do'nun mucidi ve Kung-Fu'nun tartışmasız gelmiş geçmiş en büyük üstadı olan Bruce Lee; 1968 yılında profesyonel orta siklet dünya şampiyonu olan ve darbelerin kilo basıncını gösteren kalkana vurarak 308 kg'lık sonuçla Guinness Rekorlar Kitabına girmiş olan Chuck Norris ile bir dövüş sahnesinde...

Bruce Lee filmlerinde dövüşürken rol yapmamaktadır gerçekten dövüşmektedir; bu nedenle çevirdiği bir kaç filminden uzakdoğu sporuyla ilgilenen herkes pek çok teknikler öğrenmektedirler.

Aktan 27.05.2014 09:34

Cevap: Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler
 
Bu tarz dövüş sanatlarında fazlasıyla felsefe gerektiriyor. Brucee Lee de felsefe yapmış. Gerçek bir dövüşçü. :)

AKARSU 27.05.2014 09:52

Cevap: Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler
 
Gülümsedim hikayeyi okurken baya :) Ejder kalesi 2 filmi çekiliyorken ara verilmiş 1 günlüğüne Bruce lee rol arkadaşının evine gitmiş uzanmış başım ağrıyor deyip ilaç almış ve uyanmamış birdaha yanlış bilgi vermek istemem ama sanırım beyninde gizli bir timör olduğu için ölmüş. Paylaşım için teşekkürler

inception 27.05.2014 09:54

Cevap: Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler
 
Gerçekten iyi dövüşçüymüş hatta bazı belgesellerde yaptıkları deneyler inanılmaz.Ama vücudunun demir gibi olması biraz abartı olabilir.Çevik bi adamdı ama kurşun geçirmedi saçmalığına inanmıyorum.Belki kurşun az etkilemiştir ama geçirmedi diyenler var onlar neyin kafasını yaşıyo bilmiyom :)

You're waiting for a train...

Serçe 27.05.2014 10:18

Cevap: Bruce Lee Hakkında Bilinmeyenler
 
baya komik anlatım üzülüyüm mü gülüyüm mü bilemedim


Saat: 07:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.