Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Dünyanın En Tuhaf Trafik Kuralları (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/111553-dunyanin-en-tuhaf-trafik-kurallari.html)

YeşiL6 27.05.2014 09:23

Dünyanın En Tuhaf Trafik Kuralları
 
Dünyanın En Tuhaf Trafik Kuralları

Polis bir aracı neden çevirir sorusunun cevabı her zaman aşırı hız veya alkol kontrolü olmayabiliyor. Yasaların kimisi güncellenmediği için geçerli olan kimileri ise bölgenin özel şartlarının getirdiği zorunluluklardan kaynaklansa da bu kadar tuhaflaşabilecekleri doğrusu akla gelmiyor. İşte Dünya’dan tuhaf trafik kuralları:

Rusya: Kirli arabaları kullanmak yasak. Kulağa biraz tuhaf geliyor değil mi? Eğer plaka okunmayacak kadar kirliyse ehliyete de el konuyor. Fakat genel kanı Rus polisinin aslında trafikteki her aracı pek de bir neden olmaksızın durdurabildiği yönünde.

Güney Afrika: Otomobiller çobanlara ve sürüye yol vermek zorundalar. Yasal olan sürüye yaklaşmadan 150 metre önce ve sonra ikaz lambalarını yakmak. Güney Afrika’da sürü gördüyseniz geceleri kırmızı ışıkla gündüzse kırmızı bayrakla uyarmak zorundasınız.

Bulgaristan: Yangın Söndürücüsüz araba kullanmak yasak . Bulgaristan deyince akla ilk gelen güvenlik değil sanki diyorsanız haklısınız. Her zaman yangın söndürücü bulundurmanız Bulgaristan’da yeterli değil kırmızı üçgen reflektörünüz ışığı yansıtan yeleğiniz ve ilk yardım çantanız da olmak zorunda. Böylece aracınızda yangın çıkarsa çarpıcı kıyafetinizle yoldan geçenleri etkileyebiliyorsunuz.

Avustralya/İngiltere: Taksi Şoförleri Atları Beslemek Zorunda. Şu anda Londra’daki veya Sidney’deki taksilerin atları beslemek için durduklarını hayal etmek zor. Ama tarihte bir dönem taksi şoförü olmanın gereklerinden biri de atları beslemekti. Tabii o zamanın taksileri de at arabalarıydı. Bu iki ülke o zamanlardan bu yana bu yasaları güncellemedikleri için yasa halen geçerli.

Sırbistan: Sürücüler yanlarında römork bağlantısı ve 3m ip bulundurmak zorunda. Bulgarlar gibi Sırplar da otomotiv güvenliği konusunda hassas ülkelerden. Yangın söndürücü zorunlu değil ama yine de parlak ceket reflektör ve ilk yardım kiti burda da şart. Yangın söndürücü yerine burada römork bağlantısı ve ip gelmiş.

Danimarka: Aracınızı altında biri varken çalıştırmayın. Yasalarda yer alan böyle cümleler bürokrasinin nerelere kadar gidebileceğine güzel bir örnek. Fakat diğer taraftan bu hükmün yasaya konmasını gerektirecek bir durum oluşmuş ki ifade edilmek zorunda kalınmış.

İsviçre: Pazar günleri araba yıkamak yasak. Suyu korumak veya çevrecilik adına koyulmuş bir kural değil eğer merak ettiyseniz. Burada amaç başka türlü bir kirliliği önlemek: gürültü kirliliğini. Sadece Pazar sabahları araba yıkamak değil aynı zamanda ülkede Pazar akşamları gürültü yapmak da yasak.


Kanada: Taksiye kötü kokan bir nefesle binmek yasak. Ontario’da kötü kokan nefes suç unsuru sayılıyor. Toronto’da baharatlı yedikten sonra taksiye binme yasağı var. Yaptırımın çok sıkı uygulanmadığına emin olsak da yasa buraya da gelse hiç fena olmazdı.

Thailand: Üst giymek zorunlu. Araba kullanıyorsanız gömlek bluz tişört giymek zorundasınız. Çıplak araç kullanmak yasak.

Kıbrıs: İçme suyu yasak. Kıbrıs rum kesiminde içme suyunu sürüş sırasında yasaklayan kanunlar var. Susadığınız için polis isterse sizi çevirebiliyor.

Finlandiya: Taksi şoförleri müzik telif haklarını ödemek zorunda. Taksicilik sırasında radyo dinlemek bu ülkede parayla. Yıllık telif ücreti 85 lira gibi olsa da çoğu taksici yolcu aldığında radyoyu kapatmayı tercih ediyor.

Japonya: Yağışlı havalarda yolda biriken suları yayalara sıçratmak suç sayılıyor. Çalışma hayatlarına büyük saygı duyan Japonların bir işgünü sonrasında yoldan geçen bir araba tarafından ıslatılmak istememeleri bu yasaya neden olmuş olabilir. Bizde de olsa dediğimiz yasalardan.

İspanya: Sürücüler yedek gözlük bulundurmak zorunda. Bu biraz tuhaf geliyor ilk başta. Fakat eğer gözleri bozuk bir şoförseniz ve lens veya gözlük kullanıyorsanız aracınızda yedeğini bulundurmak zorundasınız. Keyifçi İspanyollardan beklenmeyecek kadar temkinli bir davranış doğrusu.

Filipinler: Plakana göre sürüş izni. Ülkede bir ara Türkiye için de önerilen bir sistem kullanılıyor. Eğer plakanın sonu 1 veya 2 ile bitiyorsa Pazartesileri trafiğe çıkamıyorsunuz. 3 ve 4 ile bitiyorsa Salı 5 ve 5 Çarşamba tarifiğe çıkma yasağı var. Hem trafik sıkışıklığını hem de hava kirliliğini engellemek adına çıkarılmış bir yasa.

inception 27.05.2014 09:42

Cevap: Dünyanın En Tuhaf Trafik Kuralları
 
En beğendiğim kurallardan biri japonlarınki.Ne kadar düşünceli adamlar su sıçratmak suç sayılıyo :) bölelikle insanlık dersi vermiş sürücülerine :D

Aktan 27.05.2014 09:50

Cevap: Dünyanın En Tuhaf Trafik Kuralları
 
En tuhafı Finlandiya'nın. Taksiciler, müzik için telif hakkı ödemek zorundaymış. Müziksiz hayat zor geliyor bana. Onlar için de zor oluyordur. :)


Saat: 05:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.