Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Bumerang Nasıl Fırlatılır? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/113600-bumerang-nasil-firlatilir.html)

SrKn 07.06.2014 17:25

Bumerang Nasıl Fırlatılır?
 
Bumerang Nasıl Fırlatılır?
Avustralya yerlileri bununla geyik avlıyor, savaşa giriyor. Bizim içinse gelişmiş frizbi gibi bir şey, modern oyuncaklardan.

Olimpiyat sporu olma arifesindeki bumerangın nasıl fırlatılacağını öğrenin, ileride işe yarayabilir. Bumeranglar artık bilgisayar ile helikopter imal eder gibi titiz bir aerodinamik tasarım sonucunda üretiliyor. Buna bağlı olarak süratleri de daha fazla.

İyi fırlatılan bir bumerang saatte 40 ila 90 kilometre hızda ilerleyebiliyor. İşin sırrı bumerangı tutuşunuzda. Amaca göre iki farklı tutuş bulunuyor. Eğer uzaklık önemliyse bumerangı büyük bir güçle fırlatmak için çekiç tutar gibi alt tarafından kavrayıp avuç içinde sıkıca tutmanız gerek.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hedefe nokta atış yapılacaksa güçlü bir dönme kuvveti vermek için cımbız tutar gibi tutmak gerekiyor. Alt tarafından baş ve işaret parmaklarınızın arasında kuvvetle sıkmanız gerekiyor. Bumerang bu noktada yere yatay bir konumda olmamalı. İdeal atışı yapabilmek için bumerang ve rüzgarla 45 derecelik açı yapmanız gerekli. Hız vermek için kolunuzu birdenbire savurmalısınız.

Dönmeyi başlatmak için de bileğinizi bükmeniz icap ediyor. Bumerang, elinizden ne eğik ne de tamamen yere paralel çıkmalı. Bunun kuralı, bumerangı dikey fırlatmak. Elbette atarken rüzgarı kollamak da çok önemli. Zira ters ve aşırı rüzgarda bumerang kayıplara karışabilir. Güvenli bir şekilde yakalamak için avuç içiniz bumeranga bakacak şekilde durun. Başparmaklarınız birbirine yakın olacak şekilde bir eliniz yukarıda, diğeri aşağıda dursun. Bu pozisyonda bumerangı bek leyin. Bumerang elinize yaklaştığında tam ortada hareketsiz kalıp ellerinizle kucaklaşır.

-X- 07.06.2014 17:26

Cevap: Bumerang Nasıl Fırlatılır?
 
Bumerang deyince aklıma ACME gelir :hhhz:

inception 08.06.2014 18:51

Cevap: Bumerang Nasıl Fırlatılır?
 
Çok özel yapılanlar var böyle atınca baya uzağa gidip tekrar aynı noktasına gelenler :)

You're waiting for a train...


Saat: 01:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.