Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Ölü Kaç Günde Çürür? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/116078-olu-kac-gunde-curur.html)

YeşiL6 21.06.2014 11:20

Ölü Kaç Günde Çürür?
 
Ölü Kaç Günde Çürür?

İnsan vücudu normal şartlar altında kalbi durduktan sonra 12 saatlik bir sertleşme sürecine girer.
Vücut setleşir daha sonra Kendini bırakmaya başlar. Vücudun kendini bırakması demek artık Geri dönüşülmez hücre kaybına uğramaya kokuşmaya başlamasıdır.

-- Erkekler öldükleri zaman bir miktar sperm boşaltır. Bu yüzden Öldükten sonra yıkama geleneği birçok eski dinde vardır. Vücuttaki sıvılar salınma boşalma eğilimindedir.

Genelde Müslüman mezarlığında kefen konulur, ve üstüne yan tahta konulur . Mezarlıkların derinliği Bel boyundadır. kadınlarınki biraz daha alçaktır.

Vücudun çürümesi ortalama 7-8 yıl sürer Mezar çöktüyse Mezarlığın ortası çukurlaşır.
Tahtalar çürümüş vücut artık kalmamış demektir. Toprak tahtaları da yer. Sadece kafatası ve çürümüş toprak sarısına kaçan kemikler kalır.


Hristiyan mezarları Tabutla konulur Ortalama çürümeleri 9-10 yıl sürer Tabut tamamen çürür tabut adına hiçbirşey kalmaz. Erkek ve kadınlar elbise ile gömülür.
10 yıl sonra tabuttan hiçbir eser kalmaz tek kalan şey kafatası, çürümüş kemikler (sadece kalın olan kemikler kalır) birde deri bir kemer. Birkaç iğne gibi olmuş tabut çivisi. Altın diş.
Hristiyanlarda öldükten sonra aynı mezara aileden 4-5 kişi gömülebilir. Eski kemikler bir torbaya alınır. Ve yeni ölenin baş ucuna konulur. Ancak önceki ölen fert 8-10 yıl geçmediyse , aynı yere gömülmez. Kemikler çıkarılıren aile fertleri görür.


Saat: 03:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.