Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Kedi ile Köpek Neden Anlaşamaz? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/119944-kedi-ile-kopek-neden-anlasamaz.html)

Courage 12.07.2014 13:13

Kedi ile Köpek Neden Anlaşamaz?
 
Kedi ile Köpek Neden Anlaşamaz?



Hayvanlar kendi aralarında beden diliyle konuşurlar İşte bu yüzden kulak kuyruk göz dudak ve dilleri ile çeşitli mimikler yaparlar ve bu mimiklerin bir anlamı vardır Kedi ve köpek arasındaki bu geçimsizliğin kökeninde karşılıklı olarak bu mimiklerin yanlış anlaşılması asıl nedeni oluşturmaktadır Ayrıca köpeğin doğasından gelen avcılıkta bu geçimsizliğin nedeni olarak sayılır.

Doğada yaşayan hayvanlar tehlike oluşturabilecek herhangi bir durumda korkarlar ve savunma içgüdüsü ile saldırganlaşırlar Kedi köpek karşılaşmasında da durum pek farklı değildir Farklı iki türün birbirlerinin farklı mimiklerini yanlış algılamaları doğaları gereği saldırı ve savuma içgüdüsü doğuracağından sonunda amansız bir kavga başlar.

Kedi ve köpeğin koşuşturması nasıl başlar Örneğin; köpeğin hızlı adımlarla kediye yaklaşması kedi için saldırı olarak algılanabileceği gibi köpeğin sevinçle kuyruğunu sallamasıda kovalamacanın başlamasına neden olabilir.

Beden dili olarak tanımlanan bu mimiklerin karşılıklı öğrenilmesi durumunda kedi ve köpek arasında güzel dostluklar kurulabilir Bu amaçla yavru yaşlarda bir arada yaşamaya başlayan kedi ve köpeğin birbirlerinin tavır ve davranışlarını tanıması daha kolay olacaktır.


Saat: 02:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.