|
Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.07.2014, 10:13 | #1 (permalink) |
| Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları - Kuş üzümlerini ayıklamak için, bir avuç unla hafifçe ovun ve delikli bir süzgece atın, un ile beraber çöpler de düşer, işiniz kolaylaşır. - Balık seçerken gözleri parlak, solungaçları ise pembe ya da kırmızı renkte olmalıdır. Eğer değil ise, bayat olabilir, dikkat edin. - Pişen havucun rengini kaybetmemesi için, kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bekletin. - Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha lezzetli olur. - Yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra, havlu kâğıda sararak buzdolabına koyun. Bu sayede ömürlerinin uzar. - Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kâğıt havluya sarın, sonra buzdolabı poşetine koyarak muhafaza edin. - Sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayabilirsiniz, kolaylık olur. - Başka bir yöntem de topluca soyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp muhafaza etmektir. - Sarımsakları sakladığınız zeytinyağını salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz. - Makarna haşladıktan sonra, makarna suyunu çorba yapımında değerlendirebilirsiniz. Bu sayede çorbalarınız daha vitaminli ve lezzetli olacaktır. - Yumuşayan domateslerinizi rendeledikten sonra porsiyonlara ayırıp dondurarak, yemek ve soslarda kullanabilirsiniz. - Kıymanızı soğan ile kavurarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece yemek yaparken daha az vakit harcarsınız. - Sigara ve paçanga böreğiniz sardıktan sonra çiğden dondurabilir, çözülmesini beklemeden kızartabilirsiniz. Bu sayede ani misafirlere karşı hazırlık yapmış olabilirsiniz. - Sufle hamuru 5-6 saat boyunca buzdolabında bekletilebilir. Önceden hazırlarsanız misafirleriniz geldiğinde vakit kaybetmemiş olursunuz. - Yaprak ve lahana sarmalarını pişirmeden 2-3 ay kadar buzdolabı poşeti içinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |