Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Halıya Dökülen Sir Ağda Lekesi Nasıl Çıkar? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/123788-haliya-dokulen-sir-agda-lekesi-nasil-cikar.html)

Jade 30.07.2014 18:44

Halıya Dökülen Sir Ağda Lekesi Nasıl Çıkar?


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ev hanımların başları zorlu lekelerle ile her zaman derttedir. Yemek lekesi, çimen lekesi, mürekkep lekesi gibi birçok lekenin yanı sıra bir de ağda lekesi vardır. Kadınların olmazsa olmazlarından olan sir ağda bazen istenmedik durumlarla karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor.
Uygulanması basit olan sir ağda, ağda sonrası tenimize bulaştığında kesinlikle su, sabun, şampuan gibi ağdayı çözmeyen maddeler kullanılmamalıdır. Çünkü ağda suda değil yağda çözünür. Bebek yağı veya kendi özel yağı ile teninizden kolayca çıkartabilirsiniz.Peki ya halımız, kıyafetlerimiz, koltuğumuz gibi istemediğimiz yerlere dökülürse ne yapacağız?

O zaman işimiz biraz zor olabilir. Bazı yerlerde kaynar su dökün, üzerine ütü basın tarzında öneriler bulunmaktadır. Ancak bunları kesinlikle yapmayın ağdanın eriyip iyice yapışmasına sebep olur. Ayrıca bu gibi yanlış yöntemler halınızın ve kumaşlarınızın yıpranmasına da yol açabilir. Bu yüzde çok çok dikkatli olmalıyız. Doğru yöntemleri uygularsak bu sorunun da üstesinden rahatça gelebiliriz.

Sir ağda lekesi halıdan nasıl çıkar?
İnternet ortamında bu konuda birçok bilgi var. Ancak hangisi işe yarar hangisi halınıza zarar verir bilemezsiniz. Ağdanın halıdan kolayca çıkması için sentetik tineri üzerine dökün ve halı fırçası, tarak vs. gibi aletlerle iyice bastırarak silin. Hiç bir leke kalmadığını göreceksiniz. Ayrıca sentetik tiner halının rengine ve dokusuna hiç bir şekilde zarar vermeyecektir. Birçok halı yıkama firması da tineri leke çıkarmak için kullanmaktadır zaten.

Sir ağda lekesi kumaştan nasıl çıkarılır?
İlk olarak ağda yağı ile bulaştığı yeri temizleyin ve sonrasında bölgeyi sıcak suyla ya da yağ sökücü ile silin.
Tiner ya da gaz yağıyla ağdanın bulaştığı bölgeyi silin. Ağdadan tamamen arındıktan sonra da bölgeyi bol su ile yıkayın.
Zeytinyağı veya bebek yağını bir pamuğa döküp kumaşı silin. Sonrasında kalan lekeleri de deterjanlı bezle silerek geçirin. Artık kumaşlarınız ilk gün ki gibi tertemiz.
kaynak ;ipuclarim



Saat: 01:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.