Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Zeytinyağı Lekesi Neyle Ve Nasıl Çıkar? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/123791-zeytinyagi-lekesi-neyle-ve-nasil-cikar.html)

Jade 30.07.2014 18:47

Zeytinyağı Lekesi Neyle Ve Nasıl Çıkar?


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Günlük hayatımızda evde, okulda, restoranda yemek hazırlarken veya yerken küçük kazalarla karşılaşabiliriz. Bunlardan birisi de üzerinize bulaşan yağ lekesi. Kıyafetlere bulaşan yağ lekesinden nasıl kurtulabiliriz sorusunun birçok cevabı vardır. Ne kadar çeşit kumaş o kadar farklı cevap.

Zeytinyağı lekesini temizleme yöntemleri;
Pamuklu kumaşlardan zeytinyağı lekesi çıkarma: Yağ lekesinin olduğu bölgeyi sakın ıslatmayın. Bu hiç bir şekilde yağı temizlemez. Çünkü yağ hidrofobik yani suyu sevmeyen, suyla etkileşime girmeyen bir maddedir. Öncelikle kuru sabunu lekeli bölgeye iyice sürün sonra da yıkayın. Lekeden eser kalmayacaktır.
Yünlü ve ipek kumaşlardan zeytinyağı lekesi çıkarma: Lekeli bölge kurumadan üzerine hemen tuz veya pudra dökün. Bunlar yağın emilmesini sağlayacaktır. Daha sonra lekenin tam olarak çıkması için bir beze tiner veya benzin döküp lekeyi ovarak silin. Kumaşa zarar vermemek için üzerine kağıt havlu koyup ütüleyiniz.
Kadife kumaşlardan zeytinyağı lekesi çıkarma: Kadife çok özel bir kumaştır. Kumaşın ön tarafına zarar vermemek için ters tarafını benzinli veya tinerli bir bezle silin. Daha sonra üzerine nemli bir bez koyarak ütüleyin.
Kumaşların yanı sıra halılara bulaşan zeytinyağı lekesi için de yine benzinli veya tinerli bir bezle halının lekeli bölgesini silin. Sonra da başka bir bezle iyice ovun. Ovduğunuzu bezin kuru ve temiz olmasına özen gösterin. Leke halınızdan kolayca çıkacaktır.
kaynak ;ipuclarim


Saat: 15:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.