Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/156851-gerilla-pazarlama-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 07.06.2015 19:21

Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?
 
Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Temelleri Jay Conrad Levinson tarafından 1984'te kaleme aldığı kitapla birlikte atılan bir pazarlama çeşidi olan gerilla pazarlama anlam olarak ise, düşük bütçelerle beklenmeyen yerlerde ve beklenmedik çeşitte yapılan pazarlama kampanyalarına verilen isimdir. Sanılanın aksine bir seferlik yapılan bir şey olarak düşünülmemeli, aslında bu uzun bir süreçtir. Günümüzde en çok karşılaştığımız haliyle viral tanıtımlar, flash moblar ya da internet üzerinden yapılan pazarlamalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Gerilla pazarlama ilk zamanlarda küçük ve orta ölçekli şirketlerde kullanılırken, günümüzde büyük firmalar da bu duruma ayak uydurarak gerillla pazarlama kampanyalarını yürütmektedir. Gerilla pazarlamadanın en büyük artısı ise, büyük pazarlama reklamları yaparak büyük bütçeler ayırmak yerine geleneksel sistemlerin dışına çıkarak daha küçük bütçelerle daha fazla ulaşabilmeyi sağlamasıdır. Genellikle gerilla pazarlama beklenmedik zamanlarda ve yerlerde, yaratıcı bir şekilde ve müşteri odaklı olarak yapılırlar.

Jay Conrad Levinson kitabında gerilla pazarlama hakkında şunlara dikkat çekmiştir: "Müşteri ve firma arasındaki ilişki güven ve müşteri ihtiyacını karşılama üzerine kurulmalıdır ve firma müşterilere söz verdiği özelliklere sahip ürünleri müşterilerin hizmetine sunmalıdır."


Saat: 21:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.