Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Binicilik Lisansı Nasıl Alınır? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/160272-binicilik-lisansi-nasil-alinir.html)

DeRDeST 14.07.2015 04:01

Binicilik Lisansı Nasıl Alınır?
 
Binicilik Lisansı Nasıl Alınır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Binicilik sporları ile ilgilenen kişinin bu spor dallarından herhangi birini yapabilmesi için Türkiye Binicilik Federasyonundan lisans alması ve her yıl vize ettirmesi gereklidir. Federasyondan lisans alabilmek için spor kulüpleri adına kayıtlı olma şartı aranmamaktadır. Federasyondan ferdi sporcu lisansı alınabilir.

Binicilik alanındaki her spor dalı için ayrı bir lisans düzenlenir. Lisans çıkarmak isteyen sporcunun Türkiye Binicilik Federasyonu web adresi olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adresinden online müracaatta bulunması gerekir. Müracaat işlemi yapıldıktan sonra aşağıdaki belgeler kulüp veya ferdi sporcu tarafından doldurulup federasyona ulaştırılır.

♥ Nüfus cüzdanı fotokopisi
♥ Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair talimatta belirtilen niteliklere uygun olmak şartı ile kulüp lisansı için 3 adet, ferdi sporcu için 2 adet fotoğraf
♥ 18 yaşından küçük sporcular için veli izin belgesi
♥ Sağlık izin belgesi
♥ Kulüp lisansı alacaklar için 2 adet, ferdi sporcu lisansı alacaklar için 1 adet imzalı tescil fişi
♥ Lisans tescil bedeli
♥ Sporcu için ferdi sigorta bedeli
♥ Sigorta poliçesinin imzalı aslı

Başvuru tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde ödemeler yapıldıktan sonra tüm bu belgeler hazırlanıp imzalanarak elden veya posta yolu ile Türkiye Binicilik Federasyonuna gönderilir. Federasyon belgelerin tam ve eksiksiz olarak tesliminten itibaren 5 iş günü içerisinde sigorta işlemlerini tamamlar. Sporcu için artık lisans işlemleri tamamlanmıştır. Federasyon, yapılan başvuru üzerine sporcunun lisanslı sporcu olduğuna dair resmi yazı hazırlayacaktır. Sporcunun lisans numarası TC kimlik numarasıdır.

Binicik spor dallarında lisans alma işlemleri bu şekildedir. Fakat sadece lisans almış olmak yarışmalara katılmak için yetmez. Yani Binicilik Lisansı almak binicilik sporu yapmak içindir. Yarışmalara katılabilmek için federasyonun at terbiyesi, engel atlama, atlı dayanıklılık ve üç günlük yarışma dallarında daha önce hazırlanmış olan programa göre düzenlenen ilgili kategorilerdeki sınavları başarı ile tamamlaması gerekir.


Saat: 21:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.