Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   İyi Liderin Kişisel Özellikleri Nelerdir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/160297-iyi-liderin-kisisel-ozellikleri-nelerdir.html)

DeRDeST 14.07.2015 04:43

İyi Liderin Kişisel Özellikleri Nelerdir?
 
İyi Liderin Kişisel Özellikleri Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hayatta, herkes lider olamaz. Bazı insanların takımların başı olmaya çok daha uygunken, diğerleri ise talimatları dinleyerek kendini geliştirmeye ve daha fazla çalışmaya yöneliktirler. Bazı belirgin kişisel özellikler ve karakter yapıları, iyi bir lider olabilmek ile doğrudan bağlantılıdır.

Cesaret: Güçlü liderler için cesaret ve gerektiğinde risk alabilme oldukça önemli faktörler arasındadır. Bir projeye başlamak ve onu bitirmek, risk almayı gerektirir ve her zaman başarısız olma şansı vardır. İyi liderler bu ürkütücü ihtimalin farkında olmalı ama her şeye rağmen ileriye doğru yürümeye devam etmelidirler.

Adil Olma: Liderler birden fazla insana aynı anda yol gösterir ve onları yönetirler. Sonuç olarak, adil olabilme ve hakkaniyet, iyi bir lider olmanın iki olmazsa olmaz koşuludur.

Öz Farkındalık: İyi bir lider olmak için, kendinizin ve kendi potansiyelinizin farkında olmak size yardımcı olacaktır. İyi liderler hayal dünyalarında yaşayamazlar. Kendi zayıflıklarınızı ve güçlerinizin farkında olmanız çok önemlidir. Böylelikle, iyi olanların üzerinde durabilir, sizin için kötü olanları da eleyebilirsiniz ( ya da başkalarından yardım alabilirsiniz).

Empati Kurabilmek: İyi bir liderin sahip olması gereken başka bir özellik de, empati kurabilme yeteneğidir. Eğer diğer insanlarla çok yakından, yan yana çalışıyorsanız; onların bakış açılarını ve onların bunları söylemesinde, düşünmesinde ya da uygulamasında ne gibi faktörlerin rol oynadığını anlamak sizin için yararlı olacaktır.

Zeki Olmak: İyi bir liderin özelliklerinden bir tanesi de zeki olması ve öğrenmeye, kendini geliştirmeye yönelik güçlü bir istek duymasıdır. Etkili olabilmek için, sürekli aklınızı ve bilginizi geliştirecek yeni yöntemler bulun.


Saat: 02:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.