Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Pingil nedir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/160643-pingil-nedir.html)

YeşiL6 15.07.2015 17:42

Pingil nedir?
 
Pingil nedir?

Pingil; Arama motoru örümceklerinin sitelere eklenen yeni içeriklerden haberdar olmalarını sağlamak için geliştirilmiş bir ping servisidir.

Günümüzde sitelerin seo savaşları son derece hızlandı. Artık hit alabilmek için site içi, site dışı seo yapmak yetmiyor. Güncel bir konu hakkında ilk ve özgün olarak yazı yazmak oldukça önemli boyutlara geldi tabi birde bu konunun arama motorları tarafından indekslenmeside oldukça önemli.
Kısa bir örnek vermek gerekirse yeni bir teknoloji çıktı diyelim bu teknolojik kavramı özgün olarak ve ilk siz tanıtırsanız bir çok ziyaretçiyi sitenize çekebilirsiniz. İlk olmak önemlidir. Siteniz eski bir geçmişe sahip sevilen bir siteyese arama motorlarında içerikleriniz çok kısa sürelerde yer alabilir fakat siteniz yeni açılmış bir siteyse bu çok zordur.

Yeni açılmış siteler ister özgün istersede ilk olarak yazı yazsınlar yazıları çok geç indekslenmektedir. İşte bu sorunu çözmenin yollarından biriside "Pingil" dir.

Pingil'i sayesinde yeni eklediğiniz içeriklerden arama motorlarının örümcekleri haberdar edilerek yazınızın hızlıca indeks alması sağlanır. Bu sistem manuel olarak kullanılabileceği gibi otomatik olarakta kullanılabilmektedir.

Pingil'in sloganı İngilizce "Free Automatic Ping Service" tir yani Türkçe olarak "Ücretsiz Otomatik Ping Hizmeti" dir.

Pingil'in arama motorlarında etkili olduğu biliniyor. Bu servis webmasterlara 2010 yılından beri sunulmaktadır.

Pingil'in kullanımasını amacı
Pingili servisinin kullanılmasının amacı yazımızın girişindede bahsettiğimiz gibi arama motoru örümceklerinin yeni içeriklerden hızlıca haberdar olmasını sağlayarak yazının indekslenmesini ve sıralamada yer almasını sağlamaktır.

Pingil ücretli mi?
Hayır, pingil'in verdiği hizmet ücretsizdir. Otomatik pingleme servisini kullanabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Manuel pingleme işleminiyse üye olmadan yapabilirsiniz.

Pingil'in özellikleri
1. Ücretsizdir.
2. Hem manuel hem de otomatik pingleme sistemi bulunmaktadır.
3. Otomatik pingleme sistemi için üyelik şarttır.
4. Hızlı indeks imkanı sağlar.
5. Kullanımı kolaydır.
6. Arayüzü basit ve kullanışlıdır.

Pingil'in zararı var mıdır?
Kesin olarak kanıtlanmasada aşırı ping gönderimi sonucu internet siteniz spam durumuna düşebilir ve ceza alabilir. Mümkün olduğunca dikkatli kullanmaya çalışmalısınız.

Her internet sitesi pingil'i kullanabilir mi?
Hayır, her internet sitesi pingil'i kullanamaz. Müstehcen ve illegal içeriğe sahip siteler pingil'i kullanamaz.

Pingil nasıl kullanılır?
Burada size manuel pingleme işlemini anlatacağım. Öncelikle pingil'in [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] internet sayfasına giriyoruz. Üstte mavi "Manuel Ping" butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada öncelikle ping gönderilecek server lokasyonu seçiyorsunuz. Zaten 3 seçenek bulunmakta bunlar Hollanda, Abd ve Türkiye. Page Title kısmına sitenizin başlığını yazıyorsunuz, Page Address kısmına sitenizi tam url adresini yazıyorsunuz ve "Ping Now" butonuna tıklıyorsunuz.

Site bilgilerinize istinaden tam 41 adet server sizin adınıza pingleniyor. Ana domaininizi değil yazılarınızın bulunduğu alt sayfalarıda pingleyebilirsiniz.


Saat: 02:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.