Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Buğday Rengi Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167295-bugday-rengi-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 16.09.2015 18:18

Buğday Rengi Nasıl Bir Renktir?
 
Buğday Rengi Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Renkler doğada birçok tonda bulunur. Bu tonlardan biri de buğday rengidir. Buğday rengini tanıyabilmek için öncelikle buğdayın ne olduğunu tanımak gerekir. Buğday dünya genelinde temel besin kaynaklarından biridir. Kurak ortamlarda yetişir. Buğdayı sarartan da zamanla kuruyup hasat için uygun hale gelmesidir.

Buğday olgunlaşmaya başladığında rengi yeşilden sarıya döner. Özellikle sap kısmında belirgin bir şekilde bu değişim görülebilir. Buğday rengi de adını buradan alır. Yani kuruyan buğdayın aldığı bu sarının tonuna buğday rengi denir. Bu renk tonu açık veya koyu sarı şeklinde olabilir. Yalnız genel geçer buğday rengi açık sarı olarak tabir edilir. Ayrıca insan teninin rengi de buğday rengine yakındır. Özellikle bu renge yakın tene sahip olanlara 'buğday tenli' denir. Ten rengi bakımından buğday rengi sarı ile beyaz arasında yer alır.

Renk tonu olarak buğday rengi, açık sarıya karşılık gelir. Fakat bu sarı daha çok mat tonlardadır. Gözü yormayan bir renktir. Dinlendirici bir görünümü vardır. Açık sarıyla kahverengi arasında bir yeri olduğu da belirtilmektedir. Beyaz renkle uyum içinde olduğu için boya sanayisinde sık olarak kullanılan bir renk tonudur.

Sarı anlam olarak gelip geçiciliği temsil eder. Bu yüzden sarı rengi sevenler için buğday rengi sarı yerine alternatif oluşturur. İklimsel açıdan sonbaharı temsil eden bir renktir.


Saat: 16:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.