Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Açık Mor Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167504-acik-mor-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 19.09.2015 11:47

Açık Mor Nasıl Bir Renktir?
 
Açık Mor Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Renkler hayatımızın her alanında geniş bir yer kaplar. Bununla birlikte renksiz ortamlar insanlara her zaman sıkıcı gelir. Her rengin farklı bir oluşum şekli, kullanım alanı ve anlamı vardır.

Renkler, ana ve ara renk adıyla ikiye ayrılmaktadır. Kırmızı, sarı ve mavi ana renkleri oluştururken; bu renklerin ikişer ikişer karıştırılmasıyla oluşan turuncu, yeşil ve mor ara renklerdir. Ara renkler, renk skalasının orta kısmında yer almaktadır. Siyah ve beyaz renkler ise zıt renkler olup bir başka renk ile karıştırıldığında o rengin tonlarını ortaya çıkartır. Mor renk ise mavi ve kırmızının karıştırılmasıyla elde edilen bir ara renktir. Açık mor da renk skalasında mor rengin karşısında yer alıp; kırmızı, mavi ve biraz beyaz renk ile elde edilir.

Açık mor (lavanta, leylak gibi), asalet anlamına gelmektedir. Bu renk ilham verici, zihinsel faaliyeti güçlendirici, hayal gücünü arttırıcı ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Zenginliği yansıttığı gibi üzüntü, hüzün ve depresyonu da çağrıştırır.

Bu rengi seven insanlar ruhsal dünyalarını ön planda tutan kendilerini seven insanlar olup asil ruhları ve duyarlılıklarıyla bilinirler. Duyarlı olan bu kişiler hassas, kırılgan ve olaylardan çabuk etkilenen kişiliklerdir.

Açık mor depresyonu çağrıştırdığı için çok yoğun ortamlarda, örneğin odaların duvarlarında kullanılmamalıdır. İlham verici yöne sahip olduğu için sanatla uğraşan kişilerin çalışma alanlarında kullanılabilir.


Saat: 09:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.