Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Koyu Mavi Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167651-koyu-mavi-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 20.09.2015 20:21

Koyu Mavi Nasıl Bir Renktir?
 
Koyu Mavi Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsanın üzerinde mavi renk rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Gökyüzü ve denizi temsil eden mavi rengi, insan psikolojisinde oldukça faydalı bir etkiye sahiptir. İncelik ve nezaketin temsili mavi yaratıcılığı, güven duygusunu, idealizmi uyandırır.

Mavinin bir çok tonu vardır. Ve her tonu insanı farklı şekilde etkiler. Koyu mavi, mavinin sert bir tonudur. Koyu mavi yatıştırıcı bir etkiye sahip olup sonsuzluk ve otoriteyi çağrıştırır. Bu nedenle iş adamları ve firmalar sıklıkla bu tercihi tercih ederler.

Mavi rengi çok yoğun koyu tonlarında kullanılırsa insana sıkıntı verebilir. Açık renklerle birlikte kullanılması durumunda, çalışma ve dinlenme ortamlarında kullanılabilir. Böylece insana ferahlık vererek mavinin yatıştırıcı etkisinden de uzak kalmamış olunur.

Moda olarak da mavi asilliği ve çekiciliği sayesinde, kıyafetlerde tercih sebebidir. Koyu mavi özellikle gece kullanılan bir renktir. Her türlü renkle kombine edilecek olan koyu mavi siyah, bordo, kırmızı, beyaz renklerle oldukça şık gözükür. Gece dışarı çıkarken, tercih edilen koyu mavi bir elbise şık bir hava verir. Makyajda da koyu mavi oldukça güzel bir seçimdir. Göz makyajında, kullanılan koyu mavi tonunda far ile gözlere çekici bir hava katılabilir. Özellikle gece makyajında koyu mavi ile gözler daha belirgin olabilir.


Saat: 04:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.