Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Keten Rengi Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/168032-keten-rengi-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 23.09.2015 15:20

Keten Rengi Nasıl Bir Renktir?
 
Keten Rengi Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kahverengi doğal hayatta da modern hayatta da sıkça karşılaşılan ve kullanılan renklerden birisidir. Her tonu ile insan hayatına katılmış olan bu rengin en açık tonlarında keten rengi ise insanın sahiplendiği renklerden birisidir. Ülkemizde genel olarak ten rengine yakın bulunan keten rengi son yıllarda çok kullanılan bir renktir. Sadelik ve doğallığın simgesi olan keten rengi insanda huzuru tetikler.

Kahverenginden açık, beyazdan koyu olan bu renk sahiplik hissi uyandırır. İnsanoğlu beyaza ve açık renklere çok samimi olarak yaklaşmıştır. Çünkü çevresinde ne kadar açık ve beyaza yakın renkler olursa o kadar kendini güvende hisseder ve rahat davranır. İşte bu yüzden yaz aylarında tatil köylerinde ve kumsallarda bu renk kullanılır.

Keten Rengi Nerelerde Kullanılır?

Kadın modasında da erkek modasında da sıklıkla tercih edilen renklerdendir. Devlet dairelerinde algıları ve dikkatleri yormayacak bir renk olduğu için sıklıkla kullanılır. İnsan üzerinde sadeliği ve rahatlığı hissettiren renk, duvarlarda kullanıldığı zaman ciddiyete davet eder ve sadece işiyle ilgilenmesini sağlar.

Keten Rengi Nasıl Elde Edilir?

Keten rengi; kahverengi ve beyaz kullanılarak oluşturulan açık bej rengidir. Moda dünyasında son dönemlerde şapka, pantolon, etek, başörtüsü, şal ve çantalarda yaygınlaşan bir renktir. En belirgin kullanım alanları mobilya, iç- dış cephe boyama alanları ve kurumsal işletmelerdir.


Saat: 11:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.