Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   İngiliz tuzunun farklı kullanım alanları (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/170705-ingiliz-tuzunun-farkli-kullanim-alanlari.html)

Jade 02.11.2015 15:48

İngiliz tuzunun farklı kullanım alanları
 
İngiliz tuzunun farklı kullanım alanları


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Epsom tuzu aslında bildiğimiz tuz ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kimyasal bileşiktir. İngilizce ismi "Epsom” olan İngiliz tuzunun kimyadaki ismi magnezyum sülfat (Sulfate desoude) olup suya konulduğunda eriyen ve beyaz şeffaf toz bir görünüme sahip olan bir bileşiktir.

İşte İngiliz tuzunun kullanım alanları:

Sebze yetiştirin: Sağlıklı meyve ve sebze üretmek için magnezyumun çok yararı vardır. Bunun için bir çorba kaşığı epsom tuzunu 3 litre suyun içine karıştırın. Meyve veya sebzelerinizi bu suyla sulayın.

Cildinizdeki kuruluğu alın: Magnezyum ve sülfat cilt üzerinde etkili bir temizleyicidir. Yüz temizleyicisinin içine bir tutam epsom tuzu ekleyin. Cildinizin pürüzsüz olmasını sağlarken, ince çizgilerin oluşmasını da önler.

Sert su lekelerini giderin: Banyonuzda sürekli yıkanmaktan dolayı sert su lekeleri oluşur. Bu lekeleri çıkarmak o kadar da kolay değildir. Epsom tuzu ile banyonuzu ovarsanız, su lekelerinden eser kalmadığını göreceksiniz.



Daha beyaz dişler: Epsom tuzları ile dişlerinizi fırçalamanız halinde dişleriniz bembeyaz olacaktır. Ayrıca boğaz ve ağız gargarası olarak da kullanabilirsiniz.

Saçınıza masaj yapın: Saçlarınızın sağlıklı ve bakımlı olması için eşit miktarda epsom tuzu ile saç kremini karıştırın. Bu karışım ile saçınızın derisine masaj yapın ve 10 dakika süreyle bekletin. Duruladıktan sonra saçlarınızdaki farkı göreceksiniz.

Yumuşak çamaşırlar: Çamaşırlarınızın doğal bir şekilde yumuşak olmasını istiyorsanız, durulama suyuna epsom tuzu ilave edin.



Morlukları gideriyor: Vücudunuzun bir yerini çarptığınız zaman morarır ve ağrır. İki yemek kaşığı epsom tuzunu bir fancan suyun içine döküp karıştırın. Sonra bu karışıma batırdığınız bezi morlukların üzerine koyun. Morluk ve ağrı hızlı bir şekilde yok olacaktır.

Fareleri uzaklaştırır: Çöp kutusu evinizin dışında ise farelerin gelmemesi imkansızdır. Eğer çöp kutusunu etrafına epsom tuzu serperseniz, fareler kokudan rahatsız olacak ve çöpünüze gelmeyecektir.

Önemli not: Özellikle mide ve bağırsak bozukluklarında, karın ağrılarında bağırsakları temizlemek amacıyla doktora danışmadan kullanmamak gerekir.

Papatya 03.11.2015 11:07

Cevap: İngiliz tuzunun farklı kullanım alanları
 
Özellikle su lekeleri ve çamaşırları yumuşatmada denemek istiyorum :)


Saat: 19:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.