Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Termometre İle Okunan Değere Ne Denir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/175565-termometre-ile-okunan-degere-ne-denir.html)

Papatya 27.01.2016 01:02

Termometre İle Okunan Değere Ne Denir?
 
Termometre İle Okunan Değere Ne Denir?

termometre, termometre neyi ölçer, termometrede okunan değer, termometre okunan değer ismi, celcius

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Termometreler genel olarak havanın sıcaklığının ne kadar olduğunu tespit etmeye yarayan basit aletlerdir. Termometreler kendi arasında sınıflara ayrıldığından dolayı termometrede okunan değere ne denir denildiğinde birçok kişinin verdiği cevap farklıdır. Bu durumun yaşanmasından dolayı sizlere termometrede okunan değere ne denir konusunda detaylı bilgi vereceğiz.

Termometre cihazı, ambiyansın kaç derece olduğunu tespit etmeyi sağlamaktadır. Geçmiş zaman içerisinde ısıyı öğrenebilmek için en müsait metot termometrelerdi. Gündelik olarak da civalı olanları seçenek edilirdi. Termometreler aracılığı ile ölçülen derecenin adı ile gösterilir ve bu değer celciustur. Günümüzde de ortam sıcaklığının kaç derecede olduğunu belirlemek adına termometrelerden yararlanılmaktadır. Eskisine oranla basit bir teknoloji haline geldiğinden dolayı temin edilmesi kolaydır.
Termometre tipleri arasında Dijital, bimetal, civali ve et termometresi yer almaktadır. Bu termometreler aracılığıyla Celcius, Fahrenheit veya Kelvin cinsinden değerler elde edilmektedir. Zaman içerisinde teknoloji ilerledikçe ve bilimsel alanda yeni gelişmeler oldukça belki de yeni ölçüm değerleri termometre dünyasına kazandırılacaktır. Bunu görmek için gerekli olan tek şey şüphesiz zamandır.
Termometre denildiği zaman birçok kişinin aklına sadece hava sıcaklığını ölçmek gelse de günümüzde birçok alanda termometrelerden yararlanılmaktadır. Örneğin demir ham maddesini belirli sıcaklık değerlerine ulaştırıp eritebilmek adına termometreler kullanılır. Bu sayede demir eritilmekte ve çeşitli alaşımlar oluşturulmaktadır. Aynı bu tarz kullanım alanları arttırılabilir. Sizler de bildiğiniz kullanım alanlarını bizlerle paylaşabilirsiniz.


Saat: 19:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.