Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Çayın Hiç Bilmediğiniz 6 Kullanım Alanı (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/177183-cayin-hic-bilmediginiz-6-kullanim-alani.html)

YeşiL6 17.02.2016 12:27

Çayın Hiç Bilmediğiniz 6 Kullanım Alanı
 
Çayın Hiç Bilmediğiniz 6 Kullanım Alanı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ülke olarak dünyanın en fazla çay tüketen ülkesiyiz. Çayı çoğunlukla içmek için kullanıyoruz malum. Meğer içmek dışında daha ne marifetleri varmış vazgeçilmezimiz çayın. Bunları gördükten sonra daha da fazla seveceksiniz çayı.


Yangı Alma

Güneş yanığından tutun da fırında ya da ütü yaparken yaktığınız parmağınıza kadar küçük yanıklarda kullanılmış soğuk çay torbasını yanık yere koyarak ilk etapta oluşan yangıyı azaltabilirsiniz. Ciddi yanıklarda doktora başvurmayı ihmal etmeyin elbette.

Acı Azaltma

Çay, içerdiği tanik asit sayesinde acıyı azaltıcı özelliğe sahiptir. Aşı yaptırdığınız çocuğunuzun aşı yerine kullanılmış soğuk bir poşet çay koyarak acısının daha kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz.

Diş Ağrısı

Doktor bulamayacağınız bir saatte başlayan diş ağrısı için içine tuz eklediğiniz nane çayı ile yapılan gargara bir miktar rahatlama sağlayacaktır.

Temizlik

Çay ahşap yüzey temizliğinde çok başarılı sonuç vermektedir. Ahşap yüzeylerdeki çıkmayan lekeleri çay suyu ile silerek çıkarabilirsiniz.

Bitki Sulama

Çay posasını veya kullanılmış çay poşetlerini atıyor musunuz? Artık atmayın. Kullanılmış çayı bir miktar suyun içinde bekletip bu suyla bitkilerinizi suladığınızda daha hızlı büyüdüklerini ve daha canlı göründüklerini göreceksiniz.

Ayak Kokusu

Ayaklarınız kokuyor, bu koku ayakkabılara siniyor, koku ayakkabılara sindikçe ayaklarınız daha da fazla kokuyorsa çözümü basit. Kullanılmamış bir poşet çayı akşamdan ayakkabınızın içine koyun ve sabah ayakkabılarınızı giymeden önce çıkarın.


Saat: 08:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.