Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Cemre Düşmesi Nedir,İlk Cemre Ne Zaman Düşer? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/177513-cemre-dusmesi-nedir-ilk-cemre-ne-zaman-duser.html)

YeşiL6 23.02.2016 13:10

Cemre Düşmesi Nedir,İlk Cemre Ne Zaman Düşer?
 
Cemre Düşmesi Nedir,İlk Cemre Ne Zaman Düşer?

Soğuk havaların yerini bahara bırakmaya başlaması cemre düşmesi merak edilen sorulardan oldu. Peki Cemre ilk hava’yamı toprağamı, suyamı düşecek? Cemre ne zaman Toprağa düşecek? Cemre ne zaman düşecek 2016, İlk cemre Son cemre ne zaman düşecek?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Baharın müjdecisi cemre ilk olarak 20 Şubat 2016 günü havaya düşecek. Ardından 27 Şubat 2016 tarihinde ikinci cemre suya; üçüncü ve son cemre ise 6 Mart günü toprağa düşecek.

Toplum arasında bahar mevsiminin müjdecisi olarak kabul edilen Arapça ”ateş halinde”, ”yanmış halde” ya da ”kor” manasına gelen ve ısınmayı ifade eden cemrelerin ilki yarın yani 20 Şubat 2016 Cumartesi günü havaya düşecek.

Anadolu’da yaygın olarak kullanılan geleneksel halk takviminde yıl, ”kasım günleri” ve ”Hızır günleri” olarak kış ve yaz diye ikiye ayrılıyor.

Kasım günleri, miladi takvime göre 8 Kasım’da başlıyor ve 179 gün sonra 5 Mayıs’ta sona eriyor. Kasım günleri, 4 yılda bir şubat ayı 29 çektiği zaman 180 gün oluyor.

Hızır günleri ise 6 Mayıs’ta başlıyor ve 7 Kasım’a kadar 186 gün sürüyor. Cemrelerin düşmesi, Kasım günlerinden Hızır günlerine, başka bir ifadeyle kıştan bahara geçişin sembolleri olarak gösteriliyor.

Halk takviminin işleyişine göre, Kasım günleri 100. güne yani miladi takvimde 15 Şubat’a geldiğinde artık kış hükmünü kaybetmeye başlıyor. İnanışa göre, bu tarihten 5 gün sonra ilk cemre düşüyor. 20 Şubat’ta havaya düşen cemrenin soğuk havayı yere indirdiği kabul ediliyor.

Bu ilk cemreden bir hafta sonra, 27 Şubat’ta ikinci cemre suya düşüyor ve suların ısısını arttırıyor. Üçüncü ve son cemre de 6 Mart tarihinde toprağa düşüyor ve kır çiçekleri kendisini bu andan itibaren göstermeye başlıyor.




Saat: 09:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.