Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Çim Kafa Nasil Yapilir, Nasil Yetistirilir (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/178857-cim-kafa-nasil-yapilir-nasil-yetistirilir.html)

YeşiL6 15.03.2016 15:38

Çim Kafa Nasil Yapilir, Nasil Yetistirilir
 
Çim Kafa Nasil Yapilir, Nasil Yetistirilir

çim adam nasıl sulanır, topraktan çim adam nasıl yapılır, çim adam nasıl yapılır youtube, çim adam yapımı, çim adam bakımı, çim, adam, kafa

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Çim adam, çocuklar ve çocuk kalanlar için neşeli bir oyuncak olabilir. Adımlarımızı izleyin ve kendi muhteşem çim adamınızı yapın.

İhtiyaç Listesi
1 adet naylon çorap
Talaş
Çim tohumu
Yapıştırıcı
Kalem
Düğme
Makarna
Kurdele
Kumaş
Keçe

1- Boyunu belirleyin
Çim adamınızın ne boyutlarda olacağına karar verin. Naylon çorabı ayak kısmından itibaren, belirlediğiniz boyda kesin.

2- Tohumları dökün
Çorabın içine çim tohumu dökerek, saç bölümünü oluşturun.

3- Bağlayıp ters çevirin
Tohumların üstüne, talaşı dökün. Çorabın ağzını sıkıca bağlayın ve ters çevirin. Bu işlem için, talaş yerine toprak da kullanabilirsiniz.

4- Süsleyin
Düğmeleri yapıştırarak çim adamınızın gözlerini ve burnunu yapın. Keçeli kalemle ağzını çizin.

İPUCU
Dilerseniz çim adamınızın yüz hatlarını yaparken; kumaş, kurdele veya keçe kullanabilir, makarnadan bıyık veya kaş yapabilirsiniz.

5- Düzenli sulayın
Her gün düzenli olarak sulayın. Bir hafta içinde çimlerin çıktığını göreceksiniz.


Çim Adam Nasıl Sulanır?
Çim adam sahibi olmak, küçüklerin olduğu kadar büyüklerin de eğlenerek yaptığı bir aktivitedir. Oldukça sevimli görünümleri olan bu nesneler aynı zamanda birine hediye etmek için de güzel bir seçenek. Tabii, bakımları ve özellikle de sulanmaları konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. Çim adamlar, bakımı ve sulanması gerektiği gibi yapılmadığı sürece hemen çürüyebilirler.

Çim adamların sulanması konusunda ilk dikkat edilmesi gereken gün içerisindeki sulama sayısıdır. Çim adamları gün içerisinde sadece iki defa sulamak yeterlidir. Sabah ve akşam saatlerinde iki defa sulama yapabilirsiniz. Seçeceğiniz saatler ne olursa olun, bunun içerisinde sabah saatlerinin olmasına özen gösterin. Bu, çim adamın renklerinin daha canlı olmasını sağlar. Çim adamınızı günün aynı saatlerinde sulamaya özen gösterin. Böylece çim adam sulama saatlerine alışacaktır.

Sulama konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise sulama miktarıdır. Çim adamlara az miktarda su vermelisiniz. Bunun için şırınga ya da ufak boyda sulama kapları kullanabilirsiniz. Çim adamlara çok miktarda su verilmesi ve bu şekilde çamura dönmeleri zararlıdır. Sadece yüzeyi ıslatacak kadar su çim adam için yeterli olacaktır.

Çim adamların suyun yanısıra D vitaminine de ihtiyaçları olabilir. Bu sebeple, çim adamların güneş alan bir yerde bekletilmeleri gerekir. Çünkü ihtiyaç duydukları D vitaminini güneşten rahatlıkla alabilirler. Bunun için günde sadece 2 ya da 3 saat boyunca güneş alan bir bölgede tutulmaları yeterli olacaktır. Evin içerisinde güneş alan bir bölgeye çim adamlarınızı 2-3 saatliğine yerleştirebilirsiniz.

Çim adamlar sulandıkça daha hızlı ve gür bir büyüme gösterirler. Ancak çimlerdeki büyüme de kontrollü olmalıdır. Çimlerin çok fazla uzaması solmaya yol açar. Aynı zamanda çıkacak diğer çimlerin de ömürlerinin kısalmasına yol açabilirler. Bu sebeple, uzayan çimler zaman zaman kesilmeli ve daha kuvvetli ve renkli çimlerin çıkmasına ortam hazırlanmalıdır. Çimleri keserken ufak bir makastan yardım alabilirsiniz. Çimleri keserken yarısından fazlasını kesmediğinizden de emin olun. Aksi halde, çim adamınız solabilir.

Brcu 15.03.2016 18:17

Cevap: Çim Kafa Nasil Yapilir, Nasil Yetistirilir
 
Öğrenmiş oldum, teşekküler :d

MalıHulya 26.03.2016 11:43

Cevap: Çim Kafa Nasil Yapilir, Nasil Yetistirilir
 
Ortaokulda favori eğlencemiz. Hiç bir zaman kafası böylesi kıyak olmamıştı : )


Saat: 17:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.